zauważyłem że się nie pali kontrolka od ręcznego i abs-u jakieś powiązanie?
oprócz tych kontrolek co pisałem świeci się wszystko.
- - - Updated - - -
teraz zauważyłem że ics nie pokazuje mi na ile pozostało mi paliwa. Czarna magia dla mnie. A w następnym tygodni do pokonania 1000 km bo aktualnie jestem w Holandii i tak trochę głupio jechać bez działających wskaźników .
Obstawiałbym że któraś z wtyczek nie daje rady (są chyba 3 czy 4 z tyłu zegarów), może sygnał od ECU nie przychodzi?
Ewentualnie na początek znajdź kogoś blisko żeby zegary na chwilę przełożyć, może jakiś moduł padł w samych zegarach?
A jak nie zegary to trzeba by popatrzeć w schematy eLearna i próbować przelecieć po tych kablach do źródła szukając co zdechło. Żmudna robota...
- - - Updated - - -
Hmm, a po info z tym ICSem to faktycznie coraz bardziej się skłaniam ku opcji, że ECU może świruje?
Kolego odłącz akumulator na pół godziny. Ewentualnie może akumulator pada. i ele swiruje. Zacznij od podstaw. Sprawdz akumulator, mase na aku, napiecie jakie ma. Jak masz możliwosć to podmień akumulator na inny z innego auta. I obserwuj.
[C
Jeśli ICS nie ma zasięgu to na bank jest problem z informacją z ECU. Weź kolego posprawdzaj wtyczki nie przy liczniku, tylko przy ECU. Oczyść, jakiś preparat do styków i powinno pomóc.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
dzięki panowie za podpowiedzi jutro posprawdzam te wtyczki mam nadzieje że pomoże
wtyczki posprawdzane i nadal nic. Zostaje chyba tylko podmiana zegarów i wtedy będzie wiadomo czy to wina zegarów czy elektryki
Zegary podmienione i wszystko wróciło do normy poza świecąca się kontrolką abs. Podłączyłem FES-a i pokazał się błąd c1507 po wykasowaniu zaraz powraca. Zaznaczam że przed uszkodzeniem zegarów kontrolka się nie paliła. Co może być przyczyną?