Witam!!! Pytanie troche z innej beczki... Jak poszeregowane są synchronizatory( w skrzyni 6 biegowej, alfa 166 TS) do konkretnych biegów i jakie są koszty takich synchronizatorów, pozdrawiam!!!
Witam!!! Pytanie troche z innej beczki... Jak poszeregowane są synchronizatory( w skrzyni 6 biegowej, alfa 166 TS) do konkretnych biegów i jakie są koszty takich synchronizatorów, pozdrawiam!!!
robie wszystko wg indtrukcji zawartej w linku dawida, do tego sworznia jest podpiete ciegno lewarka z tylu, jak to wypiac zeby nic nie zerwac? niechce na sile tego wyciagac zeby nic nie uszkodzic
dzieki za info, bede grzebal w poniedzialek i dam znac jakie sa efekty
pol godziny i jeden browar i zrobione, winowajca był element zaznaczony w linku dawida, dzieki wielkie za pomoc
Cieszę się, zę to pomogło. ja za pierwszym razem nie przyłożyłem się do tego plastiku o którym pisałem i myślałem, że problem tkwi gdzie indziej ale na szczęście poprawiłem i też działa wszystko gładziutko![]()
A konkretnie o który plastik chodzi, do którego trzeba się przyłożyć?
Witam ja ostatnio miałem podobny problem ze swoją Bellą ,mianowicie jadę sobie a tu nagle trójki nie mogę wrzucić.Dojechałem bez tego biegu do domu zdemontowałem ten plastik z przełącznikami co w nim się znajduje lewarej i pod tym jest taka jakby gąbka która okropnie się kruszy przynajmniej w moim przypadku.Wszystkie te wiórki wpadały w ten plastik ,odpaliłem odkurzacz i porządne ssanie przez 15 minut...Rezultat taki że wszystko gra na cacy...ale podkreślam że to w moim przypadku pozdrawiam
Hmm, a możesz podrzucić rysunek z EPERa? Rozumiem, że chodzi o tuleje na wybieraku przy skrzyni? wymieniłem dziś cały plastikowy korpus który jest w samochodzie, ale lewarek mam w zasadzie taki sam luz na boki![]()