Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Temat: Gt za 7 tys

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Mea culpa z tym lancuchem , pomerdało mi się z 2.2 jts z ar 159. Myslalem ze 2.0 tez taki ma a tu proszę standardowy pasek. W sumie to i lepiej, mniejsze koszty. Co do nagaru podtrzymuje swoje stanowisko A przekladka na 2.4 jtd to taki .... dziwny pomysl

Użytkownik Embrion Avatar Alfa
    Mieszka w
    wielkopolska
    Auto
    Alfa gt

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    viaken . pl

jak chcesz mieć kpl to obd za 29 zł , i elm za ok 40
    będzie połączenie dobre
    mogłbyś mi podać konkretne linki bo trochę tam tego jest a niepotrzebnych gratów mam juz pełną szafę

ViP Pirat drogowy Avatar szamacz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR GT 1.9 jtd

Domyślnie

Jak silnik padnięty to wg mnie idealna okazja żeby zapodać jakieś 2.0T z Fiata i auto jak marzenie. Do GT co prawda jeszcze nikt tego u nas chyba nie wkładał ale ścieżka na forum przetarta dla innych modeli więc chyba nie powinno być problemu
    To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...

AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
    AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Mea culpa z tym lancuchem , pomerdało mi się z 2.2 jts z ar 159. Myslalem ze 2.0 tez taki ma a tu proszę standardowy pasek. W sumie to i lepiej, mniejsze koszty. Co do nagaru podtrzymuje swoje stanowisko A przekladka na 2.4 jtd to taki .... dziwny pomysl
    I wtedy auto zacznie jeździć tylko na wprost

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

juz w 156 powiedzialbym, ze jezdzi sie tylko prosto z 2.4
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Świeżak Avatar Marconi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Auto
    Była Alfa Romeo GT 1.9 jtd-m, obecnie Alfa 159 SW 2.4 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał kenobi Zobacz post
    juz w 156 powiedzialbym, ze jezdzi sie tylko prosto z 2.4
    Może i tak, ale zakładając układ różnicowy Torsen znacznie to poprawi trakcję i te 2.4 raczej nie będzie sprawiało problemu tylko kwestia funduszy jakie by się chciało w to auto włożyć
    A poza tym najprawdopodobniej zostanie silnik który już jest tylko pewnie wymaga ogarnięcia i tyle

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

zauważ kolego, że w 2.4 masz inna skrzynię niż w 2.4 20v.. do tej skrzyni niestety nawet Quife nic nie ma.
    Druga sprawa, znam osobę która miała takie GT 2.4 20v zrobione na ok 260 kunia(hamulce, wydech, zawieszenie na B12) i Sam mówił, że tylko na wprost. Wchodząc w zakręty robiłem go 147. Ponad 130kg z przodu robi swoje.
    Niestety wschodni kierowcy tirów przyczynili się do rozbicia samochodu a niestety jego użytkownik jeździ na wózku inwalidzkim.
    Ostatnio edytowane przez omen ; 14-09-2013 o 16:46

Mieszka w
    Świebodzice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    zauważ kolego, że w 2.4 masz inna skrzynię niż w 2.4 20v.. do tej skrzyni niestety nawet Quife nic nie ma.
    Druga sprawa, znam osobę która miała takie GT 2.4 20v zrobione na ok 260 kunia(hamulce, wydech, zawieszenie na B12) i Sam mówił, że tylko na wprost. Wchodząc w zakręty robiłem go 147. Ponad 130kg z przodu robi swoje.
    Niestety wschodni kierowcy tirów przyczynili się do rozbicia samochodu a niestety jego użytkownik jeździ na wózku inwalidzkim.
    Prawda jest w tym co mówisz aczkolwiek wynikiem wypadku na pewno nie był silnik 2.4 tylko zbieg nieszczęśliwych okoliczności który się do tego wypadku przyczynił, wszystko zależy od tego co kto chce osiągnąć - czy maksymalna dynamika i zwrotność w zakrętach czy strzała do przodu

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

nie ale szpery nie wsadzisz do skrzyni która seryjnie jest w 2.4 więc nie siej głupot
    po za tym prawdopodobnie trzeba ciąć jedną podłużnicę itd itd
    Ostatnio edytowane przez omen ; 14-09-2013 o 17:56

Mieszka w
    Świebodzice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    nie ale szpery nie wsadzisz do skrzyni która seryjnie jest w 2.4 więc nie siej głupot
    po za tym prawdopodobnie trzeba ciąć jedną podłużnicę itd itd
    Nie mądruj się to u mnie był tylko zamysł z myślą że może być wykonalny, widać nie bardzo, na razie zbyt krótko jestem związany z Alfami ale wiedzę z chęcią przyjmuję
    Co do przekładki jak najbardziej możliwa tylko zależy na czym komu bardziej zależy, ludzie przekładają i jakoś jeżdżą jedni chcą być " mistrzami" prostej, drudzy zakrętów, wszystko zależy od celu jaki się ma, 2.4jtd znacznie lepiej nadaje się do osiągnięcia dużej mocy niż 1.9 a to że w zakręty przy dużej prędkości nie będzie właściwie wchodzić to dla niektórych nie ma znaczenia

Uprawnienia