Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Rozrząd 3.2 V6 GTA. Gdzie zakupić cżęści, ewentualnie dobry serwis

verticallybra
    Gość

Domyślnie Rozrząd 3.2 V6 GTA. Gdzie zakupić cżęści, ewentualnie dobry serwis

Niestety nadeszła pora na wymianę rozrządu w 3.2V6 Gta. Zrobiłem wstępne rozeznanie i rozrzut cen w warsztatach potrafi być całkiem spory. Przykładowo w polecanym bardzo na naszym forum wrocławskim Irbisie robocizna + klamoty 2800zł , a z pompą wody 3200 zł. Dla odniesienia Arkuszowa w Warszawie 2700 + pompa wody 400 zł. Najtańszy jest Pablo Garage.Tam razem z pompą cała operacja wychodzi w granicach 2000 zł.
    Pytanie teraz do użytkowników silników V6. Nie chcę szukać na siłę jakiś oszczędności, więc jeżeli rozrząd w tym silniku na dobrych klamotach wychodzi pod 3 kzł to nie pozostaje nic innego jak tyle zapłacić. Strasznie polubiłem ten silnik i zależy mi na tym,żeby posłużył mi jak najdłużej :-) Aczkolwiek 500-1000 zł oszczędności przy zachowaniu takiej samej jakości byłboby mile widziane. Sama rozbocizna w Irbisie to 600 zł , więc może ktoś ma namiar na sklep sprzedający dobrej klasy komponenty ? Ewentualnie namiar na polecany zakład, który przerobił już trochę tych silników. Sporo jeżdzę po Polsce, wiec może to być rejon Wrocław-Poznań-Górny Śląsk-Małopolska. Do Pablo Garage akurat mi nie po drodze ,ale jak nie będzie innej alternatywy to coś się pomyśli. Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

zapraszam do nas www.flar-ital.pl
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Temat przerabiany xxx razy ;] same czesci to okolo 1000zl. Robocizna od 450zl. No chyba ze chcesz wszystko Ricambi co na moje oko mija sie z celem ;]
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Verticallybra - łady avatar obrotomierza - coś mi przypomina

verticallybra
    Gość

Domyślnie

Widok wskazówki obrotomierza zapędzającej się na czerwone pole zawsze jest miły dla oka :-)
    Zgadza się temat niby wałkowany,ale ostatnio miałem takie problemy z mechanikami,że trochę jestem osrany przed tą wymianą rozrządu.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał verticallybra Zobacz post
    Niestety nadeszła pora na wymianę rozrządu w 3.2V6 Gta. Zrobiłem wstępne rozeznanie i rozrzut cen w warsztatach potrafi być całkiem spory. Przykładowo w polecanym bardzo na naszym forum wrocławskim Irbisie robocizna + klamoty 2800zł , a z pompą wody 3200 zł. Dla odniesienia Arkuszowa w Warszawie 2700 + pompa wody 400 zł. Najtańszy jest Pablo Garage.Tam razem z pompą cała operacja wychodzi w granicach 2000 zł. Pytanie teraz do użytkowników silników V6. Nie chcę szukać na siłę jakiś oszczędności, więc jeżeli rozrząd w tym silniku na dobrych klamotach wychodzi pod 3 kzł to nie pozostaje nic innego jak tyle zapłacić.
    Chyba z mylnego założenia wychodzisz, bo po twojemu graty z tych dwóch serwisów będą mocniejsze od Pablowych, niestety tu widać jak serwisy robią klientów w balona, niby za robotę płacisz 400- 500 zyli a tu rachunek wynosi drugie tyle więcej- na gratach też sobie dobrze liczą. Mi za wymianę w Konrysie w Białymstoku zaśpiewali 2700 + pompa oryginalna z plastikowym wirnikiem czy coś takiego.
    U Pabla przed rokiem zapłaciłem to co piszesz, może kilka groszy więcej, graty takie jak fabryka + pompa wody bez plastiku i coś tam jeszcze mocniejszego, czyli u Pawła masz to samo, różnica to po prostu marża, Paweł za mało liczy co już mu parę osób mówiło.
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 14-09-2013 o 13:35

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

chodziło mi raczej że foto-avatar twój z mojej biblioteki