Odkopując:
Wiem, że część z Was zna ten samochód: http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-v6-C30536109.html , bo temat o jego renowacji jest na forum. Niestety z tego co widziałem to relacja z prac zatrzymała się w którymś momencie. Dlatego pytanie do osób, które są bardziej obeznane z tą 155 - czy jest ona warta zakupu? Ewentualnie (jeśli ktoś wie) co jeszcze trzeba w niej zrobić?
To jest Alfa w posiadaniu naszego kolegi Darka, widziałem a nawet ja sie przejechałem zaraz po zakupie.Były problemy ze sprężynami(auto klapło na glębe ze nie dało się tym jechać<Darek wymienił springi) Szyba przednia była odklejona(Darek przykleił) outo odnowione, pospawane i wymieniono prę gratów. Wydaje się być OK, powinno posmigac parę lat
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Z tego co pamiętam, to szyba sama się nie odkleiła.
Chciałbym się głównie jak najwięcej dowiedzieć o pracach związanych z renowacją blach - jak dobrze to zostało zrobione i na ile dokładnie. Wszelkie mechaniczne sprawy są jeszcze jako tako do ogarnięcia.
O co dokładnie chodzi z tą szybą?
Przeciekała woda do środka, krótka rozkminka skąd i okazało sie że szyba się odkleiła.mechanika tego auta jest prosta i dosc tania w gratach.Myślę że z poszyciem czyli z blachami to problemu nie było odświeżenie lakieru i chyba lakierowane elementy.
Spawanie odbywało sie głównie w podłodze i w tylnych nadkolach a tam raczej tragedii nie było. Wydech chyba też wymieniał
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Czyli rozumiem, że cena 5 kafli jest w miarę uczciwą za ten konkretny samochód? Cóż, jeśli nie sprzeda się do końca września (a mam nadzieję, że nie), to bardziej zainteresuję się tematem. Tyle jestem w stanie nazbieraćNiestety pierwszeństwo mają zimówki do Dedry + parę drobiazgów do naprawy. A potem będę działać z Alfą. Dzięki za informacje!
A nie była ona górnym rogiem uderzona? I w związku z tym szyba się odkleiła?
W jakim dokładnie sensie górnym rogiem?
Łączenie słupka A z dachem.
Tak mi się wydaje, chociaż na 150% pewien nie jestem...