Ktos napisal zbyt krotkie siedzisko?! Mam 198cm wzrostu, dosc sporo, a jezdzilem spora gama aut, i alfa 146 1.9TD jezdzi mi sie zaje...Pokonalem nie raz bez przerwy trase 500-700km i zylem normalnie, zadnych buli itp, autko oszczedne. W trasie jadac ciagle 100-120km/h na 5 biegu potrafilo zrobic na zbiorniku(60L) ILE?! az 1200Km!!!! W cyklu mieszanym bylo to 1030km, natomiast Miast w miescie zbiornik wystarcza na 950km, mysle ze i tak jest to rewelacyjny wynik. W aucie wygodnie moze podrozowac 4 osobnikow, w tym ze ja musze wtedy lekko podsunac fotel, co obniza moj komfort jazdy, jednak nie narzekam. Czesci? Nie za zbyt drogie, jednak czesto lubi sie cos popsuc, co roku tradycyjnie jezdzac w polsce po cudownych drogach, komplet wahaczy przod do wymiany, koszt z robocizna to 400zl. Najlepsze w 146... ZAKREEETY. Uwielbiam smigac nia na 3 biegu po gorach. lata jak marzenie, nie jedna bmka,audi czy mercedesa upokozylem wyprzedzajac ich pod gorke majac tylko 110km pod maska( podczepilem "czipa" )
Na autostradzie? predkosc maksymalna wedlug katalogu to 174km/h phhhiii.. rok temu bez czipa lecialem 185, w tym roku? 205 ^^ rowniez nie jedno auto zostalo zgaszone przez moja staruszke
Zimą auto niezawodne, tylko raz przez 5lat zawiodlo, nie oszukujac, stanelo pod gore. Niestety naped na przod zamiast na 4 kola dal sie we znaki, snieg sypal, trzeba bylo zalozyc lancuchy, i kita do gory
. Autko godne polecenia, chociaz czaje sie na dobra okazje 147 ze 150konnym potworem :] .
Oto moja opinia o alfie, ora zkrotkie historie, serdecznie pozdrawiam![]()