Ja dla swojej założyłem dzisiaj równolegle do lampy cofania dwie lampy ledowe. Przykleiłem je pod wnęką na koło zapasowe. ,,Patrzą'' na boki. Dzięki temu, w nocy jak cofam mam oświetlone obydwa boki samochodu. W SW widoczność do tyłu jest tragiczna
Ja dla swojej założyłem dzisiaj równolegle do lampy cofania dwie lampy ledowe. Przykleiłem je pod wnęką na koło zapasowe. ,,Patrzą'' na boki. Dzięki temu, w nocy jak cofam mam oświetlone obydwa boki samochodu. W SW widoczność do tyłu jest tragiczna
W 166 beżowe plastiki wymyte APC, na to dressing PB Natural Look, wyprane materiałowe osłony głośników.
Mycie, glinka, mycie, cleaner i sealant (2 warstwy). Wszystko z Duragloss'a. Łapa boli, ale warto było![]()
Ogólnie to wczoraj przyjechałem znad morza bez wyłączania auta na postoju, a dziś mordowałem się z kablami, pchaniem i w końcu holowaniem do elektryka. Elektryk ocenił stan akumulatora jako "kompletne zero" więc zamontowali mi baterię produkcji Varty. 410zł. Varto było. Zniknęły błędy Motor Control System Failure i Error Glow Plug. Ostatnio życie pomiata kondycją auta. Rany po gradzie, wysprzęglik zapieczony który spalił sprzęgło, mechanizm wycieraczki tylnej zakleszczony, zeżarte wygłuszenie pod maską przez jakieś wredne stworzenie. Ale akumulator to moja wina bo odwlekałem go w nieskończoność no i w końcu padł ostatecznie. Czy prąd na akumulatorze 13,91 przy włączonym silniku jest w porządku?
Ostatnio edytowane przez bodzio9002 ; 23-09-2013 o 15:10
Hej, przy wszystkich włączonych odbiornikach prądu może tyle być na biegu jałowym lecz przy wyłączonych odbiornikach prądu powinno być 14,2 - 14,4V pozdrawiam.
Zakończyłem konserwacje podwozia po trzech dniach
Wysyłane z mojego ZTE-BLADE za pomocą Tapatalk 2
147 1.9 jtd 2011-2018
159 1.9 jtdm q-tronic 2018-??
Wymienione wszystkie rolki, napinacz i pasek osprzętu![]()
Był: Fiat Siena 1.6 16v; Alfa 156 1.9 JTD; Alfa 156 2.4 JTD; Fiat Stilo 1.9 JTD 115KM Jest: Ford Mondeo mk4 2.0 TDCi i Alfa 166 3.0 v6 ( http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1714704 )
Kupiłem zimowe kapcioszki 205/55 R16 Dębica Frigo 2
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
Wymieniłem dziś wszystkie wahacze z tyłu wraz z tulejami zwrotnicyod razu jakoś milej jeździ
)
Oczywiście nie obyło się bez małej wpadki... Więc proszę o poradę, do sedna. Z jednej strony złożyłem wszystko tak jak było, ale z drugiej się mi pomyliło i w zwrotnicy jak wymieniłem tuleje zamiast od razu wsadzić śrubę w otwór wsadziłem tuleję... Jak się zorientowałem było już po ptakach bo tuleje była już cała na miejscu... No i jest tak że głowa śruby jest na zewnątrz, a nakrętka przy tarczy... Pomiędzy końcem śruby, a osłoną tarczy jest odstęp ok. 2 mm. Mogę tak jeździć czy trzeba by to poprawić? Bo w sumie to raczej nie "pracuje" i ocierać nie powinno? Jedyny dość poważny mankament to skręcenie/rozkręcenie tego bo już oczkowym czy nasadką nie podejdzie... No i teraz tak znowu mocowanie z tuleją albo tak wygłówkowałem że może odkręcić tarczę i lekko odgiąć osłonę i zamienić stronami śrubę???
Help!
wymieniony lewy wahacz w 2h w porównaniu do prawego który zajął mi ponad 7 godzin to rekordNo i pomalowane nakładki Sportpacka
Jutro tylko je przykręcić i przykleić
![]()