Strona 11 z 37 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 366

Temat: Lifting

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał matrix_blue Zobacz post
    Nie wiem czy się zgodzicie ale polscy dziennikarze mają problem z pomiarami przyśpieszenia Giulietty. W Auto Moto wyszło im przyśpieszenie 0 - 100 w 7,4 s i elastyczność na VI biegu 9,1. Pomiary wykonali w trybie N?
    Się zgodzimy połowicznie, bo tu podany jest taki sam wynik do setki - 7,4 sekundy (z 10 różnych źródeł). Choć elastyczność na szóstym biegu rzeczywiście koło 8 sekund.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał _tomek_ Zobacz post
    nie mniej amerykanski fjat ciagnie cala grupe ;]
    No tak, ale tymi kredensami ciągnie właśnie, a Dart w europejskim stylu się nie sprzedaje. I żeby nie było - mnie się sto razy bardziej podoba Dart niż Chrysler 300C, czy jak tam ta nowa odmiana się nazywa. Tylko po prostu te rynki są diametralnie różne.
    Ostatnio edytowane przez milleniusz ; 22-09-2013 o 16:14
    ___

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Taki pomiar z telefonu jest niedokładny, tu masz mój sprint z boxem Magneti Marelli
    Pomiar z GPS pokazał 5,9 a stoper 6,25 z filmowego sekundnika wychodzi 6 sekund.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 22-09-2013 o 17:13

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Się zgodzimy połowicznie, bo tu podany jest taki sam wynik do setki - 7,4 sekundy (z 10 różnych źródeł). Choć elastyczność na szóstym biegu rzeczywiście koło 8 sekund.

- - - Updated - - -

No tak, ale tymi kredensami ciągnie właśnie, a Dart w europejskim stylu się nie sprzedaje. I żeby nie było - mnie się sto razy bardziej podoba Dart niż Chrysler 300C, czy jak tam ta nowa odmiana się nazywa. Tylko po prostu te rynki są diametralnie różne.
    i ja podzielam to zdanie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Saab 9-3 Cabrio 2.0 Alfa Romeo Giulietta 1.4 multiair

Domyślnie

- - - Updated - - -

Pomiar wykonany w trybie N.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Taki pomiar z telefonu jest niedokładny, tu masz mój sprint z boxem Magneti Marelli
    Pomiar z GPS pokazał 5,9 a stoper 6,25 z filmowego sekundnika wychodzi 6 sekund.
    Jaki miałeś wynik bez boxa?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Masz tego boksa?! Jak go oceniasz?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Pomiar wykonany w trybie N.
    10 pomiarów przez różne magazyny motoryzacyjne? Przyglądałeś się tej tabelce?

Nikt o zdrowych zmysłach nie robiłby testów w trybie który ogranicza parametry silnika. No chyba, że robiłby to celowo, ale to też wątpię. Teraz prawie każdy samochód ma różne tryby jazdy, co jest związane chyba z koniecznością osiągnięcia niskich norm emisji spalin, więc nie sądzę, że dziennikarze "przeoczyli" ten przycisk. W 10 różnych redakcjach.
    ___

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Jaki miałeś wynik bez boxa?
    Nie sprawdzałem

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Masz tego boksa?! Jak go oceniasz?
    Tu opisałem. http://www.forum.alfaholicy.org/mito...km_400_nm.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

10 pomiarów przez różne magazyny motoryzacyjne? Przyglądałeś się tej tabelce?

Nikt o zdrowych zmysłach nie robiłby testów w trybie który ogranicza parametry silnika. No chyba, że robiłby to celowo, ale to też wątpię. Teraz prawie każdy samochód ma różne tryby jazdy, co jest związane chyba z koniecznością osiągnięcia niskich norm emisji spalin, więc nie sądzę, że dziennikarze "przeoczyli" ten przycisk. W 10 różnych redakcjach.
    Mamy w firmie Giuliette QV. Zrobię filmik z przyśpieszeniem i wrzucę na forum.
    10 różnych redakcji i źle podali elastyczność 80 - 120 ?

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Mamy w firmie Giuliette QV. Zrobię filmik z przyśpieszeniem i wrzucę na forum.
    10 różnych redakcji i źle podali elastyczność 80 - 120 ?
    Po czym wnosisz, że źle? Klikałeś na link? Może podam jeszcze raz, bo coś nie podkreśla linków w tekście (przynajmniej u mnie), więc może to jest przyczyną nieporozumienia: http://www.zeperfs.com/fiche3413-alf...ii-1750-qv.htm. Źle to było w tym polskim teście, co przytoczył kolega, bo wynik zawyżony o sekundę w porównaniu z linkiem podanym przeze mnie.

Flimiki z Youtuba oczywiście są pouczające, sam obejrzałem z milion wybierając teraz nowy samochód, ale to dość niedokładny pomiar, bo kumulują się błędy wskazania prędkościomierza i pomiaru czasu. Ja raczej wierzę mniej lub bardziej obiektywnym dziennikarzom, niż producentom, a ci konsekwentnie wskazują, że parametry przyspieszenia Julek są zaniżone przez Fiata.

Ale jak te pół sekundy poprawia komuś samopoczucie, to nie mam nic przeciwko, zasadniczo.
    ___

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

Po czym wnosisz, że źle? Klikałeś na link? Może podam jeszcze raz, bo coś nie podkreśla linków w tekście (przynajmniej u mnie), więc może to jest przyczyną nieporozumienia: http://www.zeperfs.com/fiche3413-alf...ii-1750-qv.htm. Źle to było w tym polskim teście, co przytoczył kolega, bo wynik zawyżony o sekundę w porównaniu z linkiem podanym przeze mnie.

Flimiki z Youtuba oczywiście są pouczające, sam obejrzałem z milion wybierając teraz nowy samochód, ale to dość niedokładny pomiar, bo kumulują się błędy wskazania prędkościomierza i pomiaru czasu. Ja raczej wierzę mniej lub bardziej obiektywnym dziennikarzom, niż producentom, a ci konsekwentnie wskazują, że parametry przyspieszenia Julek są zaniżone przez Fiata.

Ale jak te pół sekundy poprawia komuś samopoczucie, to nie mam nic przeciwko, zasadniczo.
    Tak widziałem. Dziennikarze z magazynu WRC testują osiągi w Alfach w trybie N. Powiem Ci że sam wolę się przekonać jakie są osiągi i nie patrzę na to co podają dziennikarze czy producenci. Zgodzę się że filmiki są niedokładne.

Zerknij na stronkę:
    http://www.automobile-catalog.com/auta_perf1.php

Też podają osiągi w trybie N.