ex Alfa Romeo GT JTD Q2 http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/98036-gt_1_9jtd_q2_kompot.html
Mieszkam na zwycieskiej i musze wyjechac o 7.20 zeby uniknac korkow. Od zeszlego tygodnia sprawdzam jak jest zaczynajac od 7.00 wiec o 6.30 miasto jest moje
- - - Updated - - -
Dzisiaj przy okazji wymiany olejow i filtrow wymienilem tez gorne ciegno od silnika, tydzien temu wymienialem dolna poduszke skrzynie ( wyglada jak metalowy kubek) i dzisiaj uznalem ze popusze sruby i skrece ponownie czego efektem sa jeszcze wieksze wibracje na biegu neutralnym. Nie bylo juz czasu by ponownie ustawic tak jak bylo tydzien temu wiec wibracji wzmozony ciag dalszy.
poduszke pod skrzynia zmieniłeś, sprawdziłes?
pzd.
Rzut beretem od Ciebie jest Bravo Auto Serwis, zaraz za salonem BMW. Podjedź tam, koleś Ci na oko oceni co może być nie tak. Kasy nie weźmie za samą taką poradę, oni są nieźli i ceny też nie są jakieś niebotyczne. Za całą diagnostykę swojej alfy łącznie z komputerową diagnostyką silnika, kasowaniem błędów z bodycompa itp. zapłaciłem jakoś stówkę. Wszystko się sprawdziło.
może zle ustawione górne ciegno, sprawdz.
Poduszki orginalne, drgania po jednym dni jazdy troche sie uspokoily ale nadal w przod drzy mocno a na wstecznym nic. Za tydzien kupie ostatnia poduszke.
Miałem bardzo podobne objawy. U mnie padł kielich z lewej strony i rozpadł się przegub wewnętrzny, po zmianie obu cisza i płynnie rusza.
Mam podobnie poduszka od rozrządu wymieniona cięgno i poduszka z tylu tez, sprzeglo i dwumase robilem wiec to odpada ma ktoś jakieś pomysły ? Dodam ze na jałowym biegu silnik mi lekko drży. Korekty wtrysków nie większe niż 0,6 , może koło pasowe napędu osprzętu ??