E tam, firmy tunerskie też istnieją. Tylko koszt pewnie x 2![]()
E tam, firmy tunerskie też istnieją. Tylko koszt pewnie x 2![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
To jest prawda.Na stronach internetowych to podnoszenie mocy itp. trzeba by bylo podzwonic i popytac?
Tutaj to prosze ja ciebie homologacja wszystko ma byc jak w zegarku niekiedy tragedia
Dlatego siedze na Polskim forum![]()
Ostatnio edytowane przez basti5674 ; 21-09-2013 o 21:14
średnio znając niemiecki znalazłem parę firm robiących w Niemczech więc do dzieła![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Dzieki. Poszukam Alfki nie mozna meczyc a kto jej nie mial nie zrozumie nigdy co to samochod![]()
Turbine mam zregenerowaną, kolektory przy okazji były wyczyszczone, nie mam pojęcia tylko co z wtryskami. Jeśli chodzi o olej to zmieniałem przy tej modyfikacji, na 100% nie ubywa. Może to wina przepływomierza? Da się to jakoś samemu sprawdzić?
- - - Updated - - -
zgadza się z intensywnym zapachem, kumpel jechał za mną i potwierdził. Co w takim wypadku? Trzeba zmodyfikować mapę?
Kapiący olej z turbawki już nie jest najlepszą oznaką
Jest program ale nawet sum kontrolnych nie przelicza. Wywala DPF-a i przy okazji tablice DTC. Ma też napisane, że wywala EGR-a ale to pozostaje w gestii pobożnych życzeń autora programuEGR-a nawet nie tyka.
Jak nie usuniesz programowo, to po jakimś czasie będzie się za samochodem snuł niebieskawy dym, o gryzącym zapachu. Spalanie sięgnie niebios, bo DPF będzie się cały czas chciał wypalać, a za nic nie będzie mógł osiągnąć temperatury 600 stopni. Będzie lał wiadrami ON. Za dużo ON, to wysoki EGT. Wysoki EGT wreszcie upali turbinę. Później pójdą pierścienie na tłokach...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Czy ktos może napisać czy mająć ponad 100% zapchany DPF można go wypalić FiatEcuScanem?
Prosze o podpowiedx jak go skutecznie wypalić, bo pojawia sie Check i brak mocy w FES piszę błąd wyczyść lub wymień filtr cząstek stałych.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...k_stalych.html
W tym temacie znajdziesz wszystko...
Pozdrawiam.
- Rafał
W tym temacie owszem dużo teorii ale odpowiedzi na moje pytanie brak.