Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Proszę o pomoc, bo już nie mam siły.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1999 r.

Domyślnie

Zaciekawila mnie ta historia, odpisz jak wizyta u elekryka.

Cytat Napisał perek16 Zobacz post
    Rozumiem czyli jutro jade do elektronika on mi wykasuje wszystko + sprawdzi czego nie działa deska. Byle nie poszedł żaden moduł, bo komputer musi działać skoro jest problem z ABS. Dzięki kolego Magik uspokoiłeś mnie trochę.
    Wybierz najllepszy dla siebie kredyt na samochod: http://www.oik.altb.pl

Użytkownik Świeżak Avatar perek16
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 16v

Domyślnie

Skoro jesteś ciekawy to piszę. W niedzielę po pracy pojechałem do znajomego który miał mi sprawdzić co nie gra. Okazało się, że padły bezpieczniki serwisowe, więc najtańsza naprawa w mojej alfe. Z radości, że samochód prawie naprawiony przejeździłem w nocy pół zbiornika paliwa. Ok następnego dnia czekała mnie wizyta u elektryka. Niestety ale po wymianie bezpieczników wyskoczyły błędy tzn.: czujnika abs, vdc, asr był wyłączony. Elektryk zrobił wszystko tego samego dnia i do mnie zadzwonił, że do odbioru. Gdy z samego rana szykowałem się do odbioru, zadzwonił że niestety ale gdy przestawiał samochód błędy znowu się pojawiły. Spoko, bardzo dobrze, że mnie uprzedził. Koło godziny 16 zadzwonił po raz kolejny i obwieścił mi że jest już do odbioru i więcej problemów nie będzie. Pojechałem powiedział żebym się przejechał, a potem zapłacę. I wszystko było w najlepszym porządku tylko podświetlenie przycisków kiery nie działa. Kiedyś się może to zrobię. A i zainkasował mi 220 za naprawę, podobno w kablach coś było nie tak i jeszcze kalibracja czujnika kąta skrętu. Moim zdanie to tanio za szybką naprawe. Oto cała moja historia. Morał z tego taki że jak się nie znasz to się w elektryka w alfie nie bawi, bo może strzelić po łapach.

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Cytat Napisał perek16 Zobacz post
    Morał z tego taki że jak się nie znasz to się w elektryka w alfie nie bawi, bo może strzelić po łapach.
    I to jeden z lepszych morałów, jakie przeczytałem na forum od dawna
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.