Twój problem jest aktywny gdy kręcą ci się oponki i przy małych prędkościach wiec na stacji diagnostycznej na pewno to ogarną.
Przeguby często siadają gdy masz popsute gumowe osłony lub luźne zaciski na nich, no i oczywiście starość nie radość.
Twój problem jest aktywny gdy kręcą ci się oponki i przy małych prędkościach wiec na stacji diagnostycznej na pewno to ogarną.
Przeguby często siadają gdy masz popsute gumowe osłony lub luźne zaciski na nich, no i oczywiście starość nie radość.
Ostatnio edytowane przez alfabetyczny ; 05-10-2013 o 21:42 Powód: błąd
Niestety drugiego kompletu nie mam,dzisiaj rano byłem na wsi u ojca,który ma garaż z kanałem.Sprawdziłem stan osłon,opasek,czy jakichkolwiek luzów na przegubach,wszystko wydaje się być w jak najlepszym porządku.Dziękuję wszystkim za pomoc w tym temacie,będę się sprawdzić wszystkie sugestie kolegów.Chciałbym po prostu uniknąć takiej sytuacji,że wymienię mnóstwo części,a problem zostanie.Myślałem też o wymianie opon,moje mają cztery lata i oprócz tego jak pisałem na początku są nierówno przytarte w pewnym fragmencie opony nie są w złym stanie.
witam,jestem po badaniu na rolkach i jeździe z mechanikiem,diagnoza jest taka iż jest to łożysko od strony kierowcy.
Łożysko wymienione,hałas ustał,w końcu cisza.Dziękuję wszystkim za każdą sugestię i pomoc wszystkim kolegom z forum.
A z ciekawości ile płaciłeś za łożysko?.
Płaciłem 285 złotych na stacji obsługi fiata gdzie wymieniałem.Firma bodajże SNR.