Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Z moich pobieżnych obserwacji wynika, że szukanie Brery po lifcie w benzynie to.. trudna sztuka. A szukanie np. 3.2 JTS po lifcie to w ogóle zadanie prawie niewykonalne (bo wszyscy rzucili się na 1.75). I faktycznie liczne są 1.75 z loterii. Na allegro (od dawna) dominują diesle z 2006 roku i im podobne (np. prod. 2006, rejestracja 2007).

Mam wrażenie, że 1.75 chodzą całymi stadami. Kiedyś na allegro były chyba 3 (różne, jednocześnie), 2 z Bydgoszczy i 1 przez Carserwis Warszawa, a teraz nie ma żadnej...

Mnie zawsze zastanawiał ogromny rozrzut cen Brer. Często "na oko podobny" egzemplarz u jednego handlarza kosztuje 30 kzł a u kogoś innego np. 55. Czy te po 30 kzł to miny (wydaje mi się, że zazwyczaj tak, ale kto wie).. W przypadku 1.75 przynajmniej nie ma takiego dylematu, one zawsze oscylują w okolicy tych 60 kzł.

Użytkownik Świeżak Avatar okowiec
    Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto
    Lancia Delta 2.0 JTD 165 KM Nero Pastello 09r.

Domyślnie

Witam !
    Odświeżam temat ponieważ planuję zakup Delty III(wiem wiem, to nie Ar ale dusza bratnia...).
    Moja ulubienica Lybra już dawno zmieniła właściciela a bez samochodu czuję się jak bez nogi,jak by nie służbowe ducato i lanos mojej Oli to byłbym w kiepskiej sytuacji...
    Moim celem na początku była śliczna 159-tka lecz tylko w wersji 1.9 16v 150 KM i TYLKO w sedanie , inne wersje nie wchodziły w grę.
    Minęło już 4 miesiące i w moim budżecie nie znalazłem żadnego godnego polecenia egzemplarza a to co jest na allegro to w dużej części żart z kupującego... :x
    Postanowiłem więc że wrócę na łono Lancii.
    Byłem już oglądać jeden egzemplarz lecz okazało się że turbina pluje olejem po osłonach termicznych a przebieg 135 Kkm był rzeczywiście 180Kkm przy zużyciu kabiny wyglądającym na 220 Kkm... :|
    Teraz mam na oku sztukę z Radomia...
    Nie będę oceniał auta po miejscu w którym jest sprzedawane czy jest to Radom czy Płock. :roll:

Wielką prośbą z mojej strony było by sprawdzenie wstępne tego auta osobiście przez kogoś kto jest na miejscu i mogły ten egzemplarz oglądnąć.
    Nie chodzi mi o komputery,bajery i lasery ale ogólne rzucenie okiem czy warto jechać z dalsza na jej dokładniejsze oględziny.
    Jeśli znalazł by się ktoś z duszą ginącego w obecnych czasach dobrego samarytanina to proszę o info .
    Pozdrawiam !

Link do aukcji:
    http://otomoto.pl/lancia-delta-pelne...C30804355.html
    Ostatnio edytowane przez okowiec ; 06-10-2013 o 15:37 Powód: matko boska nie dodałem linka...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto

Domyślnie

Tak wiem o LKP,wcześniej też miałem Lancie więc znam tą stronę doskonale lecz forum AR jest bardziej zasobne w aktywnych uczestników którzy potencjalnie mogli by mi pomóc .
    Mimo wszystko na stronie LKP też złożyłem odpowiedni post.

Użytkownik Rowerzysta Avatar qooba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    było 159 SW 1.9 JTDm 16V, jest skoda, będzie Giulia :)

Domyślnie

Cytat Napisał pimael Zobacz post
    Koledzy może ktoś zna te auto. Czy poznajecie jaka to wersja wyposażenia? http://grupakrotoskicichy.otomoto.pl...C30645177.html
    oglądałem ten samochód
    ma dość mocno zniszczone felgi, tapicerka przed praniem była bardzo zabrudzona.
    no i nie jest taki bezwypadkowy jak o nim piszą… miał malowany prawy przedni błotnik i zderzak, na moje pytanie co to za bezwypadkowy, ale malowany usłyszałem odpowiedź "chyba miał spotkanie z dziką zwierzyną"...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał okowiec Zobacz post
    Witam !
    Odświeżam temat ponieważ planuję zakup Delty III(wiem wiem, to nie Ar ale dusza bratnia...).
    Moja ulubienica Lybra już dawno zmieniła właściciela a bez samochodu czuję się jak bez nogi,jak by nie służbowe ducato i lanos mojej Oli to byłbym w kiepskiej sytuacji...
    Moim celem na początku była śliczna 159-tka lecz tylko w wersji 1.9 16v 150 KM i TYLKO w sedanie , inne wersje nie wchodziły w grę.
    Minęło już 4 miesiące i w moim budżecie nie znalazłem żadnego godnego polecenia egzemplarza a to co jest na allegro to w dużej części żart z kupującego... :x
    Byłem już oglądać jeden egzemplarz lecz okazało się że turbina pluje olejem po osłonach termicznych a przebieg 135 Kkm był rzeczywiście 180Kkm przy zużyciu kabiny wyglądającym na 220 Kkm... :|
    Nie będę oceniał auta po miejscu w którym jest sprzedawane czy jest to Radom czy Płock. :roll:

Wielką prośbą z mojej strony było by sprawdzenie wstępne tego auta osobiście przez kogoś kto jest na miejscu i mogły ten egzemplarz oglądnąć.
    Nie chodzi mi o komputery,bajery i lasery ale ogólne rzucenie okiem czy warto jechać z dalsza na jej dokładniejsze oględziny.
    Jeśli znalazł by się ktoś z duszą ginącego w obecnych czasach dobrego samarytanina to proszę o info .
    Pozdrawiam !

Link do aukcji:
    http://otomoto.pl/lancia-delta-pelne...C30804355.html
    *ja moge Ci tylko powiedziec ze bylem u nich 2 razy ogladac auto i 2 razy zrezygnowalem z zakupu.W 1 przypadku zabralem auto do ASO Romar i wyszlo ze bylo cale lacznie z dachem malowane i to miejscami w granicach 470 mikronow,a ponizej 250 mikronow to nigdzie nie bylo.2 auto jak pozniej sie dowiedzialem bo nie bralem go do ASO tez mialo uwalony tylny blotnik i cos z przednia szyba bylo.Oni wspolpracuja razem z komisem Marian-Pol.Ja bym uwazal na nich.Przez telefon pieknie ladnie nawet sam pan namawial mnie na wizyte w ASO.Moze ktos Ci podjedzie zobaczyc to auto,ja pisze tylko o swoich dioswiadczeniach z nimi.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał okowiec Zobacz post
    Witam !
    A jaki masz budżet na tą Deltę? Bo może szukasz zbyt tanich egzemplarzy... Delta, kontrowersyjnie, jest droższa, niż 159.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion Avatar drpeter
    Auto
    AR 159 SW 2.0JTDM

Domyślnie Czarna Alfa 159 SW z Warszawy

Witam,

może ktoś z Was widział, golądał lub zna ten egzemplarz. Cena dość wysoka, ale auto wygląda na świerze, ładne i beż większych wad.

Czekam na Wasze opnieni i rady.

http://www.carserwis.pl/Samochody-uz...28model%29/159

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał drpeter Zobacz post
    Witam,

może ktoś z Was widział, golądał lub zna ten egzemplarz. Cena dość wysoka, ale auto wygląda na świerze, ładne i beż większych wad.

Czekam na Wasze opnieni i rady.

http://www.carserwis.pl/Samochody-uz...28model%29/159
    Auto z salonu PL , niski przebieg z dokumentacją Polskiego ASO , auto 3 letnie choć użytkowane 2,5 roku, wg. mnie taka jest cena za pewne auto tej klasy z tego roku. Oczywiście i tak wszystko trzeba weryfikować organoleptyczne

Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    A jaki masz budżet na tą Deltę? Bo może szukasz zbyt tanich egzemplarzy... Delta, kontrowersyjnie, jest droższa, niż 159.

Szukam AR 159 1.9 jtd 16V lub Lancii Delty 2.0 jtd mój budżet to +/- 36 tys max na auto
    Ktoś powie że za 35 tys już można mieć ładnego sedana? to niech poszuka w rozsądnych kilometrach od podkarpackiego i z tym motorem do tego w miarę prostą chociaż na zdjęciach...
    Zaznaczę od razu że AR kombi ZDECYDOWANIE odpada a wiem że tam mógłbym śmiało wybierać,co do Delty to auto z 1.6 jtd nie wchodzi w grę.
    Wiem że za tą sumę ideału nie kupię lecz poszukiwać będę bo brak własnego samochodu jest czymś co naprawdę powoli lecz systematycznie doprowadza mnie do czerwoności

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    *ja moge Ci tylko powiedziec ze bylem u nich 2 razy ogladac auto i 2 razy zrezygnowalem z zakupu.W 1 przypadku zabralem auto do ASO Romar i wyszlo ze bylo cale lacznie z dachem malowane i to miejscami w granicach 470 mikronow,a ponizej 250 mikronow to nigdzie nie bylo.2 auto jak pozniej sie dowiedzialem bo nie bralem go do ASO tez mialo uwalony tylny blotnik i cos z przednia szyba bylo.Oni wspolpracuja razem z komisem Marian-Pol.Ja bym uwazal na nich.Przez telefon pieknie ladnie nawet sam pan namawial mnie na wizyte w ASO.Moze ktos Ci podjedzie zobaczyc to auto,ja pisze tylko o swoich dioswiadczeniach z nimi.
    Dziękuję za informację kolego,będę uważał i zabiorę ze sobą czujnik grubości powłoki.
    Mimo wszystko że to forum AR to i tak można dowiedzieć się czegoś ciekawego...