Strona 106 z 418 PierwszyPierwszy ... 65696979899100101102103104105106107108109110111112113114115116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,051 do 1,060 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    [OT] Aczkolwiek taka wartość nie jest w żadnym wypadku wbrew fizyce, a i same "kosmetyki" potrafią mieć niezły odczyn, przykładem Tenzi Truck.
    Nie ośmieszaj się
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_pH
    Ostatnio edytowane przez Krusz ; 08-10-2013 o 11:47

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Krusz ma racje nie wiem jak mi sie napisało 17 powinno być 12 już edytowałem posta

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Hehe, kolega specjalistą od wiedzy wikipediowej, spoko. To zastanów się teraz jaki wymiar fizyczny ma ta skala i policz to od drugiej strony. Skala pH ma w przedziale (0)1-14 wartość opisową dla aktywności jonów, ale nie znaczy to, że poza te wartości nie wychodzi - w przypadku tak ekstremalnych substancji nie używa się skali pH ponieważ przestaje ona mieć sens, natomiast są rzeczywiste substancje dla których można wyliczyć tą wartość daleko poza tym przedziałem, niczym dziwnym jest np. substancja o pH ujemnym!
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Moderator Znawca Avatar Artih
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Maserati Quattroporte 4.2 V8

Domyślnie

...niczym dziwnym jest np. substancja o pH ujemnym!
    Ale mówimy tutaj o kosmetykach z tego co się orientuję. Ty zaś nie po raz pierwszy chcesz na siłę udowodnić swoją rację, poza którą nie ma nic innego przy okazji obrażając swoich rozmówców (też Ci nie obce zachowanie) ...

Alfa Romeo 145 Boxer 1.7 16V 129KM 1995r
    Alfa Romeo 146 Boxer 1.6 103KM 1996r
    Alfa Romeo 147 Progression 1.9 JTD-M 16V 140KM 2004r
    Alfa Romeo 147 Distinctive 1.9 JTD-M 16V 140KM 2004r
    Alfa Romeo 155 Super 2.0 TS 8V 144KM 1993r
    Alfa Romeo 155 Super 2.5 V6 12V 165KM 1992r
    Alfa Romeo 156 Distinctive 1.9 JTD 8V 115KM 2002r
    Alfa Romeo 156 Q-System 2.5 V6 24V 190KM 1998r
    Alfa Romeo 156 Q-System 2.5 V6 24V 190KM 2000r
    Alfa Romeo 159 Q4 2.4 JTD-M 20V 210KM @248KM 2007r

Alfa Romeo 166 Distinctive 2.4 JTD 10V 150KM 2004r
    Alfa Romeo 166 Distinctive 2.5 V6 24V 188KM 2003r

Maserati Quattroporte Automatica 4.2 V8 400KM 2008r

Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Hehe, kolega specjalistą od wiedzy wikipediowej, spoko. To zastanów się teraz jaki wymiar fizyczny ma ta skala i policz to od drugiej strony. Skala pH ma w przedziale (0)1-14 wartość opisową dla aktywności jonów, ale nie znaczy to, że poza te wartości nie wychodzi - w przypadku tak ekstremalnych substancji nie używa się skali pH ponieważ przestaje ona mieć sens, natomiast są rzeczywiste substancje dla których można wyliczyć tą wartość daleko poza tym przedziałem, niczym dziwnym jest np. substancja o pH ujemnym!
    Skala pH w bardzo dużym uproszczeniu to fukcja logarytmiczna ze stężenia wodoru w danym związku.
    Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "wartość opisową dla aktywnoścji jonów" skoro skala to funkcja matematyczna.
    Owszem są związki które poza nią wykraczają, ale gwarantuję Ci, że poza laboratorium chemicznym raczej ich nie spotkasz. A i żaden normalny człowiek nie zbliży się do tego bez wyciągu i odpowiedniego stroju.
    Widzę, że kolega przeczytał artykuł na wiki a potem udaje, że coś wie... (przyznaję - ja tego nie zrobiłem, tylko rzuciłem linkiem pierwszym z brzegu )
    Podany przez Ciebie Tenzi Truck na pH 12.

Dla mnie EOT.

"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał Artih Zobacz post
    Ale mówimy tutaj o kosmetykach z tego co się orientuję. Ty zaś nie po raz pierwszy chcesz na siłę udowodnić swoją rację, poza którą nie ma nic innego przy okazji obrażając swoich rozmówców (też Ci nie obce zachowanie) ...
    Oh, urażona duma mocno boli bo śmiałem nie podzielić uwielbienia dla boskiego Sonaxa a uznać go za przeciętny kosmetyk nie wykraczający poza średnią więc będziesz teraz przy każdym moim poście się wcinał? Na zdrowie, ale jeżeli sam widok moich postów przyprawia Cię o swędzenie w okolicach zwieracza i boisz się że nie będę wielbić i wynosić pod niebiosa boskiego Sonaxa, to proszę skorzystaj z funkcjonalności forum o nazwie "Lista użytkowników ignorowanych", problem sam się rozwiąże.
    Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Owszem są związki które poza nią wykraczają, ale gwarantuję Ci, że poza laboratorium chemicznym raczej ich nie spotkasz. A i żaden normalny człowiek nie zbliży się do tego bez wyciągu i odpowiedniego stroju.
    Wot technika, ja miałem takie cuda w łapach będąc ubrany w zwykły kitel. Ale skoro mówisz że się nie da, to pewnie się nie da.
    Widzę, że kolega przeczytał artykuł na wiki a potem udaje, że coś wie... (przyznaję - ja tego nie zrobiłem, tylko rzuciłem linkiem pierwszym z brzegu )
    Podany przez Ciebie Tenzi Truck na pH 12.
    Chwileczkę kolego, ustalmy fakty:
    1. Napisałeś że wartość pH = 17 wygląda śmiesznie
    2. Odpowiedziałem kulturalnie, że taka wartość nie musi być niczym dziwnym, bo dopuszcza ją wymiar fizyczny wskaźnika pH przy czym zaznaczam wyraźnie że to jest offtoppic i w żaden sposób nie obraziłem Cię przy tej okazji.
    3. Natychmiast atakujesz mnie personalnie stwierdzając "Nie ośmieszaj się" podczas gdy sam nie wykonałeś minimum wysiłku żeby sprawdzić czy to o czym piszę ma sens czy nie, czy jest zgodnie z prawdą, ani czy mam podstawy do takich twierdzeń wynikające z mojego wykształcenia, doświadczenia w pracy, czy innych powodów.
    4. Temat tenzi trucka podałem jako przykład, że nawet wśród "kosmetyków" samochodowych, chociaż ciężko to jeszcze kosmetykiem nazwać, mogą zdarzyć się substancje o pH daleko odbiegającym od neutralnego więc pewność że nie znajdzie się inny "kosmetyk" jeszcze bardziej agresywny jest nieuzasadniona.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

i weź tu się człowieku pomyl i napisz 17 zamiast 12

Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Znajdziesz nawet Tenzi o pH 14 o ile dobrze pamietam, ale nic wykraczającego poza skale pH 0-14.
    Ale pisanie o zwkazkach o pH poza skala to jak branie pod uwage relatywistyki i twierdzen einsteina przy pomiarze czasu przejazdu na 1/4mili.

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Bez kłótni mi tu Dziewczyny !
    Zastosowałem UC na Tricolorze. Całe auto zajęło mi z 10 roboczo - godzin. Na Megsa nałożyłem jakąś politurę Sonaxa z Carnaubą ( kupiłem zestaw w Kauflandzie za 22 zł ). Obecnie Alfa wygląda całkiem nieźle ale wydaje mi się, że mogę potwierdzić słowa jednego kolegi napisane wcześniej tzn. że Megs bardziej wypełnia rysy niż je usuwa. Parokrotnie miałem sytuację, że gąbka miała już w sobie trochę Megsa i pomimo długiego wcierania nie dało się usunąć tłustego filmu z karoserii. Jak tylko przejechałem mocniej lakier mikrofibrą żeby usunąć przedmiotowy tłusty film to lakier wracał do stanu pierwotnego.

To tyle z obserwacji laika.

Komentował Jan Wężyk.
    Ostatnio edytowane przez Iwan87 ; 08-10-2013 o 15:59

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Tak sobie patrzę jak sie szarpiecie za włosy i trochę straszno trochę śmieszno.
    W każdym razie - jakby ktoś chciał sobie maszyna lakier poprawić to zapraszam na PW. Cos wymyślimy. I nie, nie mam firmy detailingowej, na życie zarabiam zupełnie inaczej
    Mogę np wypożyczyć sprzęt za jakaś kaucja, możemy sie spotkać u mnie/nie u mnie. Trochę czasu dla Alfaholika mogę poświecić.
    Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 08-10-2013 o 17:06