Mam rocznik 2007, ale jakie mam zaciski to nie wiem, czy duze czy male. Spore![]()
Mam rocznik 2007, ale jakie mam zaciski to nie wiem, czy duze czy male. Spore![]()
misiek znasz odp.na moje pytanie o ta stal??Ty masz doswiadczenie z felgami.Moze ktos zakladal juz ta stal do siebie??
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
niestety nie znamale sa tez kola od insigni ktore maja inny rozstaw niz 5x110,w nowszych rocznikach wiec zwroccie tez na to uwage
Dzisiaj jade cos innego przymierzac, wiec sie podziele informacjami co i jak.
Czarny, a Ty myslisz o tych stalowkach dla siebie?
Po doliczeniu kosztu oryginalnych kolpakow (moim zdaniem koniecznych, zeby to w ogole jakos wygladalo) juz takie tanie nie beda. No i z tego, co pamietam duzych przebiegow nie robisz, wiec swoich alu za bardzo zima nie zniszczysz. Ja bym w kazdym razie takie eskperymenty przy 159 odpuscil.
Swoją drogą w wakacje można było trafić oryginalne alufelgi 16" za 700-900 zł. Dziś chyba nic ciekawego nie ma, ale może warto poczekać? Albo jeździć teraz na alu 16" a kupić kolejny komplet alu na lato – jak coś fajnego się pojawi.
No i kolejne niepowodzenie, felgi niby z alfy, rozstaw ok, et tez by pasowalo, ale otwor centrujacy okazal sie mniejszy, ech.
A co z felgami z giulietty, ktos ma doswiadczenia?
kolego jesli masz auto przed liftem to nawet z opla podejda,z julki rowniez jesli rozwiercisz otwory na sruby,problem zaczyna sie po lifcie i z duzym brembo,czyli np 2,4.wtedy tylko 17 w gore i najlepiej 17 z alfy
do maluch zaciskow przed liftem czyli takich bez napisu alfa romeo stal z opla i alu z opla podejdzie
tak tylko ze na serwisach niszcza felgi przy przekladaniu opon,a pozatym 2 komplet to chwila moment i jest na aucie,a tu trzeba stac w kolejkach jak sie za pozno pomysli,czekac az zdejma gumy,zaloza, wywaza itp.Ostatnio tak sie spieszyli ze mi dekielki uszkodzili.I co mam sie klocic o dekielki??To tak jakbym sie klocicl, ze mi wentyl zly zalozyli.Mysle nawet o jezdzie na stali bez alu a co tam
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
IMHO drugi komplet jest w obecnych czasach niezbędny.
Osobiście przy gorszej pogodzie jak już się robią spore kolejki do oponiarzy to przekładam koła sam (pół godziny roboty), a jak się przeluźni to podjeżdżam na serwis aby przeważyli dla pewności.