możesz sprawdzić podwozie tam są takie gumowe zaślepki odpływowe, może brakuje jednej i od spodu woda się dostaje?
możesz sprawdzić podwozie tam są takie gumowe zaślepki odpływowe, może brakuje jednej i od spodu woda się dostaje?
byly problemy z tylnymi drzwiami.Jakies uszczelki.Musisz poszukac tematu bo nie pamietam
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
autorem byl alces1 ,tez mial cos podobnego,poszukaj
Robiłeś coś ostatnio z tylnymi drzwiami po stronie kierowcy? Za postem na alfaowner.com: "The aluminium 'frame' is siliconed into the steel door and this is broken when repairs are done."
Jeszcze nic nie robiłem, brak czasu.
ja równiez nic nie robiłem z drzwiami , ale od kilku dni słysze takie jakby lekkie drżenie szyb.Wpierw mysłalem ,ze to może z nawiewu ten dzwięk dochodźi , ale
podczas jazdy wyłaczyłem nawiew i radio a ten dzwięk nadal wystepował nie był to jakiś głośny dzwięk ale był słyszalny i dochodził wlasnie z drzwi a teraz ta woda
wieć pewnie to bedzie uszczelka w poniedziałek to sprawdze gdyby faktycznie to byla ta uszczelka ,to gdzie można taka kupić ponieważ nie sadze ze można to łatwo dostać.Przeszukałem allegro ale tam nic nie ma .Pozdrawiam
Matuch-miłośnik szybkich Pań i pięknych Alf
ktoś pisał jaką kupić, nie pamiętam trzeba poszukać.
Wejdz do auta i popros kogoś zeby z weza polewal auto w roznych miejscach. Woda to trudny temat i moze nawet lac sie z tylnich lamp i przelewac w rozne miejsca. Mialem tak w Peugeocie.
Otóż ja już wszystko wczoraj zdemontowałem tzn fotele i wykładzine pianka cala przesiaknieta .Wykladzina sie suszy dzis pójde oblewać auto wodą i bede patrzył któredy wlewa sie woda do autka. Jak juz sie dowiem to dam znać
a więc dzis oblewłam wodą całe autko i troszkę leci mi wody dołem bocza od strony kierowcy i troszke od pasazera za kierowcą.
Więc u mnie winna bedzię uszczelka wewnątrz drzwi naprawiał któs z was tą uszczelke.
Po sciagnieciu boczka ukazała się blacha i i wókól niej cienka uszczelka dlatego zanim to zdemontuje proszę was o pomoc
jak sie zabrac za wymiane tej uszczelki
dzięki i pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez matuch ; 22-10-2013 o 16:22
Matuch-miłośnik szybkich Pań i pięknych Alf