Przykrecilem latająca klamkę w schowku pasażera. Od razu nasz komfort jazdy się poprawił![]()
Przykrecilem latająca klamkę w schowku pasażera. Od razu nasz komfort jazdy się poprawił![]()
W dniu wczorajszym wymieniony w końcu zbiorniczek wspomaganiaPlus zalany 1 L nowego płynu GI/E. Koniec z efektem "gumowania" na kierownicy
a i jak lekko teraz wspomaganie chodzi - miodzio ;x
Wymieniony czujnik powietrza dolotowego na kolektorze ssącym - w poprzednim, podczas czyszczenia - osłonka "pręcika" została w kolektorze, trzeba było wydłubywać ;x
Plan był jeszcze na CARBON na paru elementach ale z czasem się nie wyrobiłem . BTW :> na srebrnym aucie które elementy polecacie do oklejenia czarnym CARBONEM ?
wymieniłem wczoraj komplet amortyzatorów + łączniki stabilizatora.............co za jazda!!!!
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.
Dziś rozebrałem górne wahacze z przodu plus amorki - weryfikacja - i w wahaczar TRW swożnie dobre - postanowiłem zakupić same tuleje MOOG-a, amorki z poduszkami też zamówione oraz gumy na drążki stabilizatora.
Niesamowite ale nawet łączniki stabilizatora nie wykazują żadnych objawów zużycia. To cieszy.
Przy okazji konserwacja ognisk korozji oraz malowanie zacisków.
Narobiłem się przez widelec w lewej kolumnie - śruba była tak zapieczona, że tylko kątówka dała radę!Niestety koszt podwyższony o nowy(używany) element, który nie był planowany do wymiany.
Over.
Fabryczne radio dostało moduł Dension Gateway Lite emulujący zmieniarkę, dzięki czemu od dzisiaj gramy z iPoda (a po zakupieniu dodatkowej przejściówki na Lightning, również z iPhone'a 5).
wymyte z zewnatrz, w srodku z odkurzeniem, pstrykniete fotki w końcu![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Co prawda z dzisiaj to nie będzie, ale ostatnie dwa tygodnie :
- kupiona 5 felga na zapasówkę 19 cali wzór TI
- kupiona pokrywa na silnik w lepszym stanie
- kupiona nowa pokrywa na klemę +
- kupiony komplet wycieraczek, przód MotGum + tył Noname
- kupione 5 świec żarowych BERU GN059
- akumulator Varta Silver 77ah
I to jeszcze nie koniec, wiem że to będzie droższy romans niż z ostatnią "Hiszpanką"![]()
Nie dziś,ale dwa tygodnie temu kolega wgrał mojej Alfie nowy Soft.
Do tej pory nie mogę się nadziwić,że komputerem można tak odmienić samochód.
Nie wiem na ile ją podkręcił,ale powiedział że będzie ok i bez awarii.
Bryczka zbiera się jak szalona. Trzeba uważać żeby licznika nie przekręcić
Ciekawe ile sprzęgło wytrzyma
- - - Updated - - -
Świecą bardzo dobrze i daleko.
Dają fajne białe światło.W auchanie płaciłem za nie koło 40zł za sztukę.