Witam Podłącze się pod temat , powiedzcie mi czy jak będzie spalony przekaźnik od świec ten przy akumulatorze to kontrolka będzie mrugała na zegarach i czy mogę podmienić na chwile inny żeby sprawdzić czy działa prawidłowo żeby czegoś nie uwalić .
Witam Podłącze się pod temat , powiedzcie mi czy jak będzie spalony przekaźnik od świec ten przy akumulatorze to kontrolka będzie mrugała na zegarach i czy mogę podmienić na chwile inny żeby sprawdzić czy działa prawidłowo żeby czegoś nie uwalić .
Mozesz sprobowac, u mnie przkeźnik zaczal zle przekazywac prąd. W srodku są blaszki ktore przekazuja , nagrzewaja itp. U mnie narazie nie świeci sie, ale wczoraj sie świecilo, wiec posprawdzalem świece i prąd do nich dochodzi od przekaxnika, lecz czasami właśnie przekaźnik sie zawiesza, niestety. Delikatnie nim wstrzasnałem i narazie jest okMożna rozebrac go i sprawdzic w środku czy wszystko jest ok
![]()
Jak najbardziej mozesz podmienic przekaznik , ale zeby byl o tych samych numerach , badz z identycznego samochodu
pozdrawiam
ok wielkie dzięki
Witam wyciągnąłem przekaźnik koło akumulatora przeczyściłem styki spryskałem preparatem i problem znikną zobaczymy na jak długo . Za to powrócił problem z przepalającym się bezpiecznikiem szyb , świateł cofania , przeciw mgłowych .
I po błędzie pojechałem po bandzie i wyczyściłem wszystkie gniazda ze stykami jakie tylko wpadły mi w oczy. Już drugi dzień i błędu zero
Dziś i tak wymieniłem świeczki.
Zrobiłem test 3 nowe i jedna stara i od razu jest błąd. Teraz mam nowy komplecik.
Po tych rewolucjach silniczek chodzi i pali super.
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.