Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: problem z butla IRENE przy rehestracji

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie problem z butla IRENE przy rehestracji

witajcie znowu proble.m z moja slicznotka jest w niej gaz montowany 2 lata temu przez wlasciciela w belgi , aby ja zarejestrowac musze miec serwis butli itp butla jest w kole IRENE RT 48L i teraz tak bylem w serwisie by mi zrobili przeglad ale powiedzieli mi ze nikt mi nie zrobi bo auto hest nie zarejestrowane. poinformowano mnie ze musze skontaktowac sie z inspektorem z terenowego nadzoru technicznego i on przeprowadzi jakues badanie i wystawi papier zadzwonilem tam facet powiedzial ze zbiiorniki IRENE zostaly wycofane i nam dzwonic do nadzoru technicznego do gdanska i tam sprawdza w jakiejs bazie czy ten zbiiornik moze zostac czy trzeba go wymienic, potrzebuje nr seryjny tego zbiornika ktore sa wybite bezposrednio na nim ale nie moge ich zlokalizowac -gdzie one sa? z tym gazem sa takie problemy czy jak ?? zalatwial to ktos?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Masz pecha, niestety swego czasu była zadyma z IRENE, ktoś z konkurencji im się przysłużył donosami o rzekomych wadach wykonania, cofnięto im UDTy na zbiorniki i w sumie wykończono praktycznie firmę zatrudniającą masę osób. Raczej czeka Cię wymiana zbiornika na konkurencję STAKO, Grodków. Jeśli butla w kole to oznaczenia masz wybite wewnątrz butli na dole, widać po górnej pokrywy komory wielozaworu.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

dziekuje za odp ciekawe ile taka podmianka i zrobia mi to w kazdym warsztacie ktory sie zajmuje gazem ? wystawia papiery na serwis czy zas beda klopoty musze gdzies w koncu zrobic ten serwis lpg do rejestracji

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Kupujesz butle i dostajesz papier z TDT (Papier dostajesz wraz z butlą.) montujesz i powino być ok.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

a jeszcze pytanie : wymienić sam zbiornik czy z wielozaworem?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar trojo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 2.4 JTD 150KM CF3 '02r.

Domyślnie

Wymieniasz sam zbiornik wielozawór zostaje. Najlepiej kup zbiornik o takiej samej wysokości bo jak bedzie innej to wielozawór albo będzie nie odbijał albo mało będzie wchodziło gazu.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

nie każdy wielozawór pasuje do każdej butli

Butla IRENE posiada atest Urzędu Dozoru Technicznego a powinna mieć Transportowego Dozoru Technicznego.
    dlatego wycofana no i podobno rdzewieją od środka teraz chyba znów produkują ....
    szukaj butli niestety tylko podpytaj jakiegoś obeznanego gazownika chociaż o takiego trudno czy wielozawór będzie pasował
    spytaj się ile będzie kosztować sama wymiana butli a butle zakup na alledrogo taniej na tym wyjdziesz zapewne
    Kolejna alfa kolejne problemy

GIGO
    Gość

Domyślnie

słyszałem ze jesli butla jest na gwarancji to wymienia firma co montowala instalacje, a co jesli mineła juz gwarancja? Niby sprzedali "wadliwąbutle" nadal powinni wymienić na inna na swoj koszt ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

Miałem podobną sytuację. Pojechałem do gazownika który zakładał gaz dogadałem się z nim. Gość wymontował butlę pojechał do hurtowni w której ją kupował i wymienili na nową innej firmy ja nie poniosłem żadnych kosztów chodź dałem gazownikowi 100zł za wymianę butli bo w końcu to nie jego wina i czemu gość ma być na tym w plecy

GIGO
    Gość

Domyślnie

nie no jasne wymiana swoją drogą tzn robocizna, ale czy też miałeś wymianę jak już minął okres gwarancji ? Bo w tym miejscu co ja wymieniałem gazownik ciągle upiera się, że to juz po fakcie bo gwarancja mineła... ale ok homologacja wystawiona jest na 7 lat jeszcze wiec tez nie fer powinni to wymienic. ?