Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Temat: SuperAlfa 156 Oferta - prosze o opinie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał nvi Zobacz post
    wow bez spiny nietyx
    Nie spinam się tylko sam w niedawnym czasie szukałem paru samochodów i przez ten czas naoglądałem się sporo i dopóki człowiek nie wybierze się i nie oglądnie na żywo to nie da się ocenić jednoznacznie. Tylko czasem opadam jak słyszę że typowa osoba szuka samochodu 10-15 letniego w którym ma być pełna opcją wyposażenia, stan perfekcyjny techniczny i lakier bez żadnej rysy, nie zapominając że przebieg musi się zaczynać maksymalnie od 1 z przodu..

Patrząc na cenę tej 156 i porównując ją do ogłoszeń niemieckich na mobile jest w sumie normalna w dodatku gościu pewnie ściąga całą lorę aut więc dostaję sporą zniżkę (sporo jego aut ma tablice zaczynających się od E)

Cytat Napisał nvi Zobacz post
    bo podejrzewam ze zawieszenie moze byc do remontu ale cholera wie. szczerze nie wierze w okazje. wiem ze auto 10 letnie moze miec troche histori za soba
    Czasem zdarzają się okazję bardzo rzadko ale jednak trafiają się. Zadzwoń i pogadaj z nim często wystarczy jeden telefon aby odpuścić temat lub aby zaciekawić się bardziej.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nvi
    Auto
    Alfa Giulietta 1750 TBi QV // Alfa 147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Podatek chyba do 2.0 jest 2% a powyżej 18% ( jakoś tak ) . PS . Mi się kolor niebieski nigdy nie widział ale ten na tej Alfie prezentuje się godnie ( podobny do Subaru ) . NVI jak już kupisz to też zważaj na ubezpieczalnie bo ja jak zakupiłem moją Alfe to w PZU za OC+NNW zaspiewali 1400na rok ( mam 60% zniżek ), w Linku 880 , Liberty bodajże 560 a obecnie mam przez "forumowego ubezpieczyciela" ubezpieczone auto w Axie z dodatkowym pakietem Mini Assistance i coś tam jeszcze i płace 389pln . Różnice są dość znaczne a jak mi to powiedział kolega - ubezpieczalnie sobie "upodobają" dane marki i w jednej firmie Alfa jest droga a BMW tanie , w drugiej zaś odwrotnie .

popularne teraz, reklamowana etc rankomat.pl, czy tam ubezpieczenie z mojego banku wylicza mi +/- 900-1100zl z AC wiec chyba not bad nie? tak czy siak jeszcze rok musze poczekac, az przestana mi walic wzwyzki (25 lat), a narazie zgarniam tyle znizek ile moge (wpolwlasciciel)

jak bede mial auto i bede chcial je ubezpieczyc to napisze PW moze mnie nakierujesz bede mial porownanie skoro nie ma roznicy po co przeplacac, chyba ze mowa o AC to lepiej nie oszczedzac

co do tego auta w sumie racja niemieckie blachy nie oplacony wiec do ceny trzeba doliczyc pare k na jedno wychodzi w takim razie, a ciutkie wiecej zabawy
    zawsze jakas ostatnia deska ratunku jak juz wszystkie opcje odpadna

najaralem sie na sztuke z poznania i od superalfy oby ktoras byla warta zachodu bo nie widzi mi sie jezdzenie po kraju i szukanie ja lubie juz teraz zaraz !

- - - Updated - - -

http://allegro.pl/alfa-156ti-2-4jtd-...621266568.html nowość sie pojawila

opis troche rozbrajający, ale wyglada ok, bedzie co ogladac po powrocie do kraju
    ps. wersja TI a felgi takie jakies nie od niego ;(

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Fotele też nie TI.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jarzabek Zobacz post
    Fotele też nie TI.
    a fakt ;D wiec rzeźba - olewka :> wracam do pkt wyjscia

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

A można wiedzieć gdzie w opisie jest o wersji TI??? Znaczek może być doklejony jak na co drugiej BMW z M-pakietem tylko w znaczku . Mi się podoba . Jedno co mnie dziwi to wycieraczka tylnej klapy w pionie ( chyba się popsiuła ) . Nvi życze udanego zakupu i jak na diesla dobrego wyboru . Jak już pisałem to jedyna jednostka kopcąca która przyciągneła moją uwagę . Z mojej rady to przed zakupem jak będziesz miał okazje jechać na "scieżke " przed zakupem to wlyz pod auto i zobacz jak się da czy nie poci się przy maglu , turbinie i podstawowo stan zawiasu bo to rzeczy ,które dość dotkliwie dotykają portfel . Rozrząd na dobrych częsciach z wymianą ( dobry warsztat ) wołają 1000-1200pln . Co do ubezpieczalni to polecam temat: http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...faholikow.html

Auto

Domyślnie

luzik dzieki za info napewno doglebnie sprawdze taka alfe zanim zostawie kawal grosza

Auto

Domyślnie

rozdrapie temat

wrocilem do kraju z pewna iloscia grosza, podradowany lece do poznania zobaczyc alfe ktorej link juz wklejalen wczesniej iiii... no wlasnie.. dostalem KUBLEM zimnej wody prosto w leb
    to co zobaczylem poprostu nie ogaranialem ;/

ale zaczne od poczatku
    auto z kazdej mozliwej strony na kazdym elemenencie ma do zrobienia poprawki lakiernicze (ja wszystko rozumiem stare auto etc) ale do cholery jasnej tak zaniedbac? moja 16 letnia mazda sie lepiej prezentuje
    elektronika pada po calej lini
    lakier wszedzie oryginalny - ale chyba bylo cos kombinowane ze zderzakiem - spryskiwacze reflektorow nie dzialaja jak powinny.. prawy psika jak anemik przez slomke - prawy sie wysowa i nie chowa calkowicie . podswietlenie zegarow sie zjaralo (nagle), klimatyzacja nie dziala - kabelek od klimy dziwnie wyciagniety o_O. skory zniszczone i nie zadbane - z kremowego koloru zrobil sie obrzydliwy szary
    w aucie brudo (moze to nie problem ale jak przyjedza zainteresowany wartobybylo troche ogarnac)
    ogolnie auto nie warte 20tys, szczegolnie ze wlascicielka stwierdzila ze nie ma mowy o negocjacji za "smieszne" pieniadze ala 18-18.5k nie pusci. no coz nawet sie nie zainteresowalem podjechac tym czyms na stacje bo nawet jakby bylo zdrowe zawieszenie etc to wizualnie to auto prezentuje sie WPROST PASKUDNIE! nie jestem pedantem ale po obejrzeniu tej alfy natychmiast przestala mi siepodobac.. eh rozczarowanie 300km na marne coz taki los poszukiwacza auta

no mniejsza rozdrapalem temat a teraz rodzi sie pytanko

probowac targowac z superalfa i dorwac ich sztuke czy uciulac grosza i kupic poprostu przepiekna 159?

tyle ze w temacie 159 nie wiem totalnie nic. nie wiem jakie silniki patrzec co jest ich bolaczka i dlaczego ich cena ma tak KOSMICZNY ROSTRZAL.. od 18!!!! (fail) do 40tys

na ktore patrzec na ktore nie warto nawet ogladac fot? rozumiem ze ponizej 30 nie ma opcji? a moze? jak ktos chetny cos napisac - wkleic pare linkow to poprosze narazie na 156 sie sparzylem i jedyna opcja jest ta z czestochowy przynajmniej zadbana

albo odczekac 2 miechy i kupic sobie zadbana 159

doradzcie ! pzdr

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Nie znam Twoich możliwości finansowych ale jeśli myślisz o 159 to raz że ponad 30 tyś musisz mieć uskładane żeby kupić konkretny egzemplarz dwa utrzymanie 159 będzie dużo droższe niż 156. Nowsza konstrukcja ceny części są większe, normalka. 156 to stare auto ceny części średnie. Jeśli szukasz samochodu któy nie był malowany, nie ma wgniotek, obtarć minimalny przebieg itp itd to możesz nieznaleźć bo samochody idealne poprostu nie istnieją. Teraz pytanie, czy chcesz kupić samochód za 20 tyś czy dołożyć prawie drugie tyle i kupić nowszy... Tu musisz się sam zastanowić. Sam niedawno szukałem samochodu, bardzo intensywnie przez 4 miesiące i powiem Ci że w polsce niesamowicie ciężko jest kupić niekombinowane auto. Ja skończyłem z 15 letnim passatem który kosztował mnie grosze, jest mega utrzymany dostałem do niego górę gratów i mam wszystko w d... Nie musze martwić się kosztownymi usterkami, jedyne co będzie padać to zawieszenie bo wiadomo jak jest z wielowahaczem. Co ja zrobiłbym na twoim miejscu gdybym szukal super zadbanego samochodu?

Jeśli zdecydujesz się na budżet 20 tyś i alfe 156, ustal sobie silnik (najlepiej 1.9 16V z racji małej akcyzy) napisz do szerszenia on Ci taką sprowadzi z włoch. Głowę daję że będzie lepsza niz 95% igiełek z otomoto. Chyba że chcesz sam jechać po samochód to albo szerszeń albo na http://bez-wypadkowe.net/ masz ludzi którzy się tym zajmują.
    Druga opcja w wypadku 156 to napisać ogłoszenie na forum a nóż ktoś będzie sprzedawał swój samochód.
    Natomiast jeśli jesteś gotów wydać ~35 tyś to moim zdaniem najlepiej byłoby skontaktować się z jakąś firmą która sprowadza poleasingówki i żeby oni sprowadzili pojazd. Masz wtedy całą historie na papierze, zero wałków. Wszystko czarno na białym.

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Jeśli szukasz samochodu któy nie był malowany, nie ma wgniotek, obtarć minimalny przebieg itp itd to możesz nieznaleźć bo samochody idealne poprostu nie istnieją.
    Istnieją... nie każdzy sprzedaje dorżnietę auto. Kupiłem AR159 bo trafiła się okazja od kolegi który miał ją prawie od nowości i ze znaną mi historią. Sprzedaje swoją 156 która jest nie bita, nie ma żadnej obcierki lakieru itd mimo to mało kto pyta o to auto, bo każdy chce tanio żeby potem inwestowac kupę kasy i narzekać...
    http://www.forum.alfaholicy.org/sprz..._2005_rok.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Wiesz jaka to żadkość niemalowane auto? Zresztą niemalowanych samochodów szukają tylko ci którzy niewiele sie znają na motoryzacji. Przecież dla polskich magików żadnym problemem jest zrobić samochód pod miernik żeby taki jeden z drugim sie cieszyli iż mają niemalowane. Zdarzają się faktycznie bezwypadkowe, niemalowane samochody ale to taki mały odsetek że szkoda o tym wspominać. Reasumując Twoim zdaniem jeśli ktoś ma malowane auto po obcierce parkingowej to samochód już jest dorżnięty? Jak jakiś debil przerysuje Ci kluczem drzwi, ty to odmalujesz to samochód już jest dorżnięty? Niestety tak to właśnie wygląda w polsce... Jeden z drugim wymyśli sobie że skoro drzwi malowane to samochód składany z przestankiem i później mamy właśnie samochody robione pod klienta. Błędne koło.