Jeszcze warto sprawdzić jakie ciśnienie daje pompa vaccum
Jeszcze warto sprawdzić jakie ciśnienie daje pompa vaccum
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
A jak to sprawdzić? Dodaje zdjęcie gruszki na wyłączonym silniku. Po włączeniu zasilania chowa się momentalnie do poziomu widocznego na tym pałąku. Nie wiem czy widać dobrze to miejsce, takie bardziej wytarte.
A powiedzcie mi jeszcze - poziom oleju może mieć znaczenie? U mnie przy checku po włączeniu silnika pokazuje maksymalną ilość kresek, na bagnecie też jest trochę ponad stan. Spowodowane jest to pewnie wypalaniem DPF w ruchu miejskim.
Ostatnio edytowane przez BB85 ; 24-10-2013 o 12:24
Co do DPF'a to co ile ci się wypala teraz? Może jest zapchany mocno...
Konwersje USA->EU
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Średnia z ostatnich 5 wypalań według FESa to prawie 600 km, do tego w tygodniu jak patrzyłem było dopiero ok 40%. Także raczej pracuje normalnie, FES też pokazuje normalne zużycie DPF.
EDIT:
Dodaje dzisiejsze logi. Widać, że na niskich obrotach coś nie bangla z doładowaniem. Wyżej wydaje się już lepiej. Dodatkowo na zimnym silniku tego nie ma. Ostatni log jest z postoju na rozgrzanym już silniku.
Co to może być?
http://speedy.sh/eP4Za/Alfa-logi.rar
Ostatnio edytowane przez BB85 ; 25-10-2013 o 14:07
Te logi są nic nie warte![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Dlaczego nic nie warte?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Za mało informacji. Za krótkie. Turbo na wolnych jest bez sensu.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Zrobilem logi z informacjami, o ktore prosil maly. Jakie jeszcze dodac w takim razie? Podalem tez tutbo na wolnych zeby pokazac, ze przeladowuje kiedy silnik jest nagrzany.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Pliki 4-5-6 bez sensu.
Ja nie wiem który to nagrzany który zimny.
1-2-3 to tak jak mówiłem, sprawy od zmiennej geometrii raczej, ale te logi nic nowego nie wnoszą do tematu.
Zrób DWA pliki jeden na ciepłym drugi na zimnym i już. Takie same warunki, ten sam bieg, skala obrotów a nie kombinujesz z jałowym (przeładowanie na to nie przeładowanie) . Jak dla mnie to możesz tylko te ciśnieniowe robić bo gdzie indziej nie ma raczej problemu.
Ostatnio edytowane przez maly_777 ; 26-10-2013 o 09:36
Konwersje USA->EU
Ok, dzisiaj tak zrobię.