Witam , od czasu do czasu przy skrecie w lewo słychać metaliczne i głośne tarcie , wydaje mi sie ze jak wcisne hamulec to tarcie ustaje . Byłem u mechanika sprawdzał wszystko i nic nie znalazł . Jakieś sugestie ??;/
Witam , od czasu do czasu przy skrecie w lewo słychać metaliczne i głośne tarcie , wydaje mi sie ze jak wcisne hamulec to tarcie ustaje . Byłem u mechanika sprawdzał wszystko i nic nie znalazł . Jakieś sugestie ??;/
Skoro trze w trakcie jazdy to pewnie chodzi o tarcze. Zdejmij koło i sprawdz czy tarcza sie swodobnie obraca- bez żadnych szumów itp. Byc moze masz zapieczony tłoczek hamulcowy i czasami nie odbija i lekko trzyma hamulec. Tłoczek zabezpieczony jest gumką i wystarczy , że za wymiane klocków zabierze sie mechanik tej samej klasy, który nie umiał Ci zdiagnozować usterki i gumka zostanie uszkodzona i potem to juz sam wiesz co sie będzie działo. Woda+brud+sól+temperatura sprawi , że tłoczek będzie chodził z oporem. To tylko taka sugestia ale miałem podobnie przy dostawczym aucie.
[C
Zacznij od sprawdzenia dokręcenia kółserio- znam podobne sytuacje z autopsji.
Moje boje ze 155: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._8v_1994r.html