Witam!
Mam ten problem za sobą:
Do wymiany ICS.
Na początku ICS po włączeniu silnika nie działał kompletnie mechanik powyciągał przekaźniki i bezpieczniki i poprawiło się na tyle, że do 2500 obrotów jakoś z przerwami udawało sie posłuchać muzyki.
Wymieniłem ICS i ten problem to dla mnie historia.
Pozdrawiam
Podępnę się do tematu, aby nie zaśmiecać forum. A więc sprawa ma się tak: gdy silnik jest nieuruchomiony radio gra normalnie, stacje znajduje w każdym miejscu, bez znaczenia gdzie jesteśmy. Natomiast gdy uruchomimy silnik radio od razu przestaje grać słychać pyknięcie w głośnikach)raz na jakiś czas przez krótką chwilę zagra. Rozkręcałem ICS-a i dalej to samo. Ostatnio nawet przestało mi wyświetlać opcje w zakłądce Audio dotyczące radia(jest tylko audiostore,i settings). Reszta opcji działa normalnie. Ma może ktoś jakiś pomysł?
Widzę że temat znikających funkcji radia jest na topie. A więc taki efekt jest gdy "nie kontaktują" taśmy między segmentami i wyświetlaczem. Oczywiście jest taka opcja że jednak pada ICS.
Mam to samo co "deszczyk" te same objawy ICSa przez lato był spokój a teraz wraz z większą ilością wilgoci radio przestaje grać częściej. obecnie jestem na etapie wyłanczania się przy próbie włączenia nadmuchu.
a czy może ma ktoś z was na sprzedaż ekran ICS? w moim padło podświetlenie a wcześniej mrugał mrugał aż się wymrugał...
jakbyś chciał jeszcze ekran to odezwij się
dzięki śledziu ale już kupiłem.
okazało się że i tak nawet po wymianie nadal nie świeci.
podaje informacje ale bez podświetlenia. ręce opadają.
teraz sam mam na sprzedaż sprawny wyświetlacz... może ktoś chętny?
podpowiedzcie mi co może jeszcze być nie tak że nie ma podświetlenia. jestem wkurzony, zrezygnowany i załamany
a może ktoś z okolic się zna na elektronice i by to sprawdził?
Masz standardowe uszkodzenie, czyli uwalony zasilacz na jarzeniówki podświetlenia ICS'a. Da się zrobić obejście, ale stracisz regulację podświetlenia (dzień / noc) i jest to swojego rodzaju rzeźba. Zobacz w jakim stanie jest takie małe trafko na bodajże dolnej płycie - założę się, że jest usmażone![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
właśnie zmontowałem wszystko do kupy. ale zajrzę.
co to za sposób. czy masz na myśli regulację noc/dzień wyświetlacza czy całości zegarów i wszystkiego z tego pokrętła?
jeżeli samego wyświetlacza to pal je licho. co trzeba zrobić?
i czy można to naprawić bez rzeźby?