Po mojemu tak
dziś 147 do mnie nie dojechało, będzie jutro wieczorem więc dam znać na pewno!
Alfa 147
Alfa GT
ja widać w GT śruba jest dłuższa, przez co zestawy z 147 nie zamontowałem w GT. Być może to wina tej wkładki o której Panowie mówili wyżej. Reszt pasuje bez problemu tylko trzeba mieć jak to wkręcić.
druga sprawa nie mam 100% pewności, że wkład z 147 to oryginał z 147 bo samochód ma bogatą przeszłość.
ehhh to dałeś mi zagadkę
Dziękuję za fatygę !
Omen i Panowie mój zestaw naprawczy jest z mojego samochodu, lewarek itd. mam od kolegi z fiata Brava, więc sądzę, że ten wkład jest oryginalny od 147.
- - - Updated - - -
Dodam, że kolegi fiat Brava szedł na szczęści więc odkupiłem do niego tylko narzędzia, a że śruba krótsza to gdyby nie ten test to bym nawet nie pomyślał.
Ale do 147 pasuje do GT już nie.
Wkręca sie tak samo jak w mojej starej 147.
Wiec mniemam, ze jednak może nie pasować.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Kolega z Bazaru obiecał podesłać fotki spodu wkładu więc jak je otrzymam to załącze i będziemy myśleć.
Panowie, może to moja "twórczość", ale według mnie elementy pokazane na zdjęciach są identyczne, a różnią się jedynie cylindryczną wkładką z zatopionym gwintem (widoczna na zdj. nr 2), którą zapewne nakręca się na śrubę (widoczną na zdj. nr 1) zakończoną z drugiej strony uchwytem do przenoszenia zestawu narzędzi.
Ostatnio edytowane przez Grześko ; 04-11-2013 o 12:35
Prseciez wlasnie to napisałem wyżej wlasnie dlatego nie udało mi sie tego wkręcić.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Zestaw otrzymałem. Rzeczywiście ten plastik z zestawem kluczy posiadał krótszą śrubę wobec czego nie dało się tego zamontować w GT. Wystarczyło jednak dokupić w Castoramie nagwintowaną tuleję, 5 cm śruby 8 mm i przedłużyć gwint. Koszt przeróbki to ok. 2 zł.
Jakby ktoś chciał to do sprzedania mam styropianowe wypełnienie.