Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Wiesz innym 2.4 jtd nie jeździłem to nie wiem czy mój jest słaby ale czuje coś takiego właśnie, że powyżej 2000 tys. kopa dostaje w plecy a niżej jakby trochę słabo byłoZ tego wnioskuję, że chyba najlepiej to zaślepić i wtedy sprawdzić
![]()
To zaślep.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witajcie koledzy mam problem bodajże z EGR zaślepiłem go 2 tyg. temu (zaślepka z otworami) i teraz wydaje mi się że auto powoli traci na mocy(coraz mniej wciąga w siedzenie) i z 3 razy zgasł mi podczas normalnego ruszania. EGR i te podzespoły elektromagnes itp. miałem prawie czyste wiec ich nie czyściłem, może źle skręciłem?? Co może być przyczyną? o co chodzi z tym nieszczelnym EGR?? jak to sprawdzic??
Ostatnio edytowane przez roj89 ; 06-11-2013 o 17:35
Może źle skręciłeś...
Logi powietrza/ciśnienia
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Dzisiaj u siebie w 2.4 jtd 150 KM zamontowałem pełną zaślepkę EGR i pomyślałem sobie dlaczego wcześniej tego nie zrobiłem przez ponad 2 lata męczyłem się z szarpiącym samochodem, teraz pięknie ciągnie z dołu i zdecydowanie łagodniej rusza.![]()
Bo masz nieszczelny EGR - załóż pełną zaślepkę, a nie tę z otworami
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Witam.
Każdy pisze o zaślepianiu egr. Zaślepiać można ale nie z samochodami na commonrail. w krótkim czasie będzie ok, ale zobaczycie później na wydatki, dotyczące oczywiście wtrysków.to koszty wciągną was powyżej zakupu oryginalnego egr wraz z oryginalnymi zaślepkami patrz uszczelkami. A później ktoś kupi alfę i mówi że beznadzieja ta alfa bo psuje się. poprostu ktoś konstrukcyjnie po coś to wymyślił chyba i skończył odpowiednie szkoły. A na youtube można zobaczyć jak to 18latkowie naprawiają alfę puszką po piwie. No ja takiego auta bym nie kupił. Więc raczej n ie powinniśmy podpowiadać o takich rzeczach na forum. To moje skromne zdanie.
Pozdrawiam
Tomek
większej głupoty już dawno nie słyszałem...