zeb, tylko mocno na pysk z tym, cos jak matejko w swojej zrobil i pro
..... powered by www.cinsoft.pl
dla mnie słabe. Zalatują mi chińskim designe`m i kołpakowym stylem. Ale dla mnie wszystkie felgi tak wyglądają jak mają płaskie czoło.
Proxim kiedyś musimy postawić auta obok siebie bo coś ta twoja V-ka nie wygląda na -50mm . Mi się wydaje ,że moja niżej siedzi na tych -40mm . Weż sobie obejrz zdjecia twojej "EX" na -40mm i na tych felach z GTA to będziesz miał porównanie . Ale ogólnie ładne autko no i V-kaaaa aaaauuuuuuuuu ( czyt. skowyt zazdrosci) .
Ps. MIchał do 17" i 18" felgi najbezpieczniejsza guma to 215 ( do 17" profil 45 a do 18" 40 ) . Co do glebowania to chyba najniższe zejscie na springach to -40mm ( choć na Mapecie widziałem zestawy -50mm -kiedyś ) no chyba ,że założysz gwint( ja mam własnie taki plan i conajmniej na -60mm ) . Potem trza tylko na miske uważać. Druga sprawa ,że poniżej już na -30mm widać negatyw na kołach ( mnie to cieszy bo koła lepiej się kładą w nadkola ) - taki tunerski smaczek i urok wielowachacza
![]()
a od gleby nie siadają częściej górne wahacze ?
A niby czemu??? Ogólnie zawieszka bardziej cierpi jak jest "twardo" ( niski profil , sztywniejsze sprężyny ) -gdzieś ten brak amortyzacji musi się odbić więc odbija się na gumach i łożyskach ( coś za coś ) . Górne wachacze siadają wczesniej jak ktoś nieumiejętnie je skręca przy zakładaniu podobnie jak tuleja dolnego wachacza ( ta która trzyma widełki amora ) . Dlatego przy czy to zakłądaniu amorów obniżających czy wogóle modzeniu przy zawieszce zaleca się skręcanie tych 2 rzeczy na opuszczonym aucie ,ewentualnie podlewarowac zwrotnice do odpowiedniego poziomu a potem skręcic na maxa . Dużo osób to zle robi i potem się dziwują ,że wachacz TRW wyleciał po 5-10tkm . Ja mam badziewne Fasty i NQapy i 2 lata -20tkm i zero luzów ( da się??)