Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Temat: Skóra czy Tkanina ?

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie Skóra czy Tkanina ?

Witam,jeśli to już było to z góry przepraszam. A teraz do rzeczy chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się zmieniać tkaninę na skórę,bo mam okazję kupić skórę czerwoną lub czarną,jak polecacie skórę,czy jednak zostać przy tkaninie ?
    I jeszcze jedno pytanie do was: Jaka skóra bardziej by pasowała do Grigio Titanio czerwona czy czarna ?

-Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Pucek-159 ; 08-11-2013 o 12:02

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

czerwona
    ( wg mnie rzecz jasna )

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Ja wszystkie Alfy bez skory od razu odrzucalem przy poszukiwaniach
    Ja bym bral czerwona, czarna Ci spali 4 litery latem
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pablo83_05
    Mieszka w
    WROCŁAW I OKOLICE
    Auto
    ALFA ROMEO 159 1.9 150KM 2008, AR GTV 2.0 TS SPORTIVA

Domyślnie

A ja mam materiał i jestem zadowolony bo nie jest zimno ani gorąco w d... chociaż skóra wygląda bardzo efektownie . Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Nie wiem jak inni koledzy, którzy mają skórę ale ja nie odczuwam żadnego dyskomfortu zimą i latem. Zimą nie jest zimna (przynajmniej tego nie czuje) latem nie jest gorąca (powiedzmy, że jest ciepła ) - bardziej przeszkadza mi gorące powietrze, ale kilka minut klimy załatwia problem.

Skóra jest bardzo efektowna, o walorach użytkowych musisz zdecydować sam. Ja jestem zadowolony, sierść mojego psa nie włazi wszędzie jak w tkaninę w drugim aucie a jak się coś ubrudzi, wystarczy przetrzeć szmatką

Bierz czerwoną czarno-czarne wnętrza wyglądają trochę chłodno i nudnie.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

A ja mam materiał i bardzo żałuję, że nie chciałem skóry Bierz czerwona!

PS. Jaki jest koszt takiej wymiany? Bo mowa oczywiście o pełnej opcji, czyli fotele + boczki?
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Też z początku myślałem tylko skóra, oglądałem 3 egzemplarze ze skórą,ale stan techniczny tych aut pozostawiał wiele do życzenia,więc postanowiłem że dam szanse tej.. I widać jak się skończyło Chyba postawię na wymianę tkaniny na skórę ,bo tkanina strasznie obłazi..

PS. Magil odp. poszła na PW
    Ostatnio edytowane przez Pucek-159 ; 08-11-2013 o 19:19

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Ja do momentu kiedy nie miałem skóry, byłem za tkaniną. Obecna Bella ma piękną czarną skórę. Wiem że to jest to. Jasne skóry może i ładnie wyglądają - chociaż mi się osobiście nie podobają. Jednak utrzymać jasną skórę w czystości ( efekt wizualny, dla mnie się liczy ) jest bardzo trudno. Dlatego, w zależności od koloru nadwozia - polecam czarną skórę.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jarek72
    Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto
    Alfa 159 SW 2.4 Q4 210KM+wirus

Domyślnie

Jeśli skóra to tylko wentylowana i ciemna ( łatwiej dokonać regeneracji ). W mojej AR mam tkaninę ) i jestem zadowolony. Siedzenie kierowcy po 75kkm wygląda nadal jak nowe, czego o skórze w innych naszych samochodach powiedzieć nie mogę. W RR Sport, jasna skóra bdb jakości i przy podobnym przebiegu lewa strona fotelu kierowcy nadaje się do regeneracji. Pomarszczona skóra a w zmarszczkach ciemne zafarbowania ( brud ) pomimo regularnego czyszczenia samochodu. W Grand Vitarze mojej żony ( z mojej strony miała być Giulietta , ale chciała małego SUVa i to jeszcze japońskiego ) czarna skóra, wentylowana, jakość całkiem okay, przy 97kkm widać spore ślady użytkowania...... ale właśnie jest wentylacja i jak w RRSie można włączyć zimą hemoroidowego grilla, czego brakuje w 159 z tkaniną. Zarówno tkania jak i skóra ma swoje pro i kontra. Skóra wygląda dostojniej i bardziej sportivo ale jest wymagająca, za to tkanina łatwiejsza w utrzymaniu i dłużej utrzymuje efekt nowości.....tak ja to widzę.
    Forza Ducati!

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Witam,jeśli to już było to z góry przepraszam. A teraz do rzeczy chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się zmieniać tkaninę na skórę,bo mam okazję kupić skórę czerwoną lub czarną,jak polecacie skórę,czy jednak zostać przy tkaninie ?
    I jeszcze jedno pytanie do was: Jaka skóra bardziej by pasowała do Grigio Titanio czerwona czy czarna ?

-Pozdrawiam
    ja zawsze chcialem miec samochod ze skora. Trafila sie bella z jasna bezowa skora i jestem mega zadowolony. Nie sluchaj opinii, ze pupa sie poci latem, a zima zamarzniesz bo to sa opinie tych co tylko slyszeli ale nigdy nie mieli. Tak samo z utrzymaniem czystosci jezeli dbasz o auto to i musisz dbac o skore, ja np jak kupilem to mialem bardzo zafarbowana od dzinsow, troche kosmetyki i skora jest jak nowa. Pozniej czyscisz i konserwujesz raz w miesiacu i jest dobrze.