Strona 48 z 82 PierwszyPierwszy ... 383940414243444546474849505152535455565758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 813

Temat: Kalendarz Alfaholików 2015 - dyskusja

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Co do zwycięzców - jeśli chodzi o ceramizery to odkąd przejąłem sklep to ja je teraz wysyłam ale szczerze nie kontroluje tego kto w danym miesiącu wygrał i komu mam wysłać bo już za dużo rzeczy mam do kontroli na tym forum. Do tej pory przypomniała mi sie jedna osoba, która wygrała dany miesiąc i ceramizer zostanie do niej wysłany. Podobno są jeszcze jakieś nagrody pieniężne do zrealizowania w sklepie z częściami ale z tym to już nie do mnie.

Co do kalendarza to osobiście też byłem i jestem zwolennikiem tego by to zwycięskie zdjęcia się w nim znalazły, tak było jak robiłem 1 turę 3 lata temu, potem przejął to Bobryt i chwała mu za to bo gdyby nie on to kalendarzy by nie było w ogóle. Fakt że w tegorocznej edycji zmienił on zasady ale trzeba mu oddać że tegoroczny kalendarz - sam w sobie - zapowiada się świetnie. A to że nie wszystkie zdjęcia są zwycięskie to już inna sprawa, przestrzegałem go przed tym że ludzie będą się tego czepiać

Trzeba jednak wziąć też poprawkę na to że czasem zwycięskie zdjęcie jest w zbyt małej jakości / rozdzielczości by nadawało sie do druku, potem okazuje się że autor lepszego nie ma i pojawia się problem.
    Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 08-11-2013 o 16:27

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    Trzeba jednak wziąć też poprawkę na to że czasem zwycięskie zdjęcie jest w zbyt małej jakości / rozdzielczości by nadawało sie do druku, potem okazuje się że autor lepszego nie ma i pojawia się problem.

Powiem tak - znam kilka zdjęć które nie trafiły do kalendarza a napewno są w odpowiedniej rozdzielczości. A do tego są lepsze jakościowo niż niektóre foty w kalendarzu.
    W każdym razie chciałem się tylko dowiedzieć czy jak w przyszłym roku zrobię kalendarz z kolegą, to mogę go nazwać kalendarzem ALFAHOLIKÓW?

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    W każdym razie chciałem się tylko dowiedzieć czy jak w przyszłym roku zrobię kalendarz z kolegą, to mogę go nazwać kalendarzem ALFAHOLIKÓW?
    Tak, pod warunkiem że będzie ładny, godzien by sygnować go logo Alfaholicy.org Kalendarz bobryta bez wątpienia taki jest.
    Każda inicjatywa w formie społecznego wolontariatu jest mile widziana

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

Pytanie tylko - Czy robię kalendarz dla 12 zwycięzców, czy dla wszystkich? Zimą foty są słabsze, latem w ciągu zdarza się kilka rewelacyjnych. Co roku ktoś marudzi - a to za dużo 156ek, nie ma klasyków, foty nie pasuja do miesięcy, a to reklamy ostatnio były itp. ZAWSZE się komuś nie podoba.
    Wg mnie same zwycięskie foty zaniżą poziom. Sprzedaż będzie mniejsza, cena będzie wyższa. I za rok droższy kalendarz i znowu sprzedaż spadnie. To nie ten kierunek. Ja muszę ustalić cenę, zanim będę wiedział ile sprzedam, a to moje ryzyko. W zeszłym roku (mimo że oczywiście nie wszystkim się podobało) marudzenia sprzedaliśmy 230szt, a klub dzięki temu jeszcze sporo zarobił (kasa na zlot, wizytówki itp.).

Więc sorry, że robię coś po swojemu, ale dzięki temu macie oto takie kalendarze, za taką cenę, nie inną. Jakbym każdemu miał dogodzić, to bym na leki nie wyrobił.

Jasne, możecie podjąć dyskusję czy możecie korzystać z klubowych fotek, zróbcie konkurencję, ceny wzrosną, poziom spadnie i wszystko szlak trafi Aha, pamiętajcie, że znajdzie się na pewno z 5 osób, którym się wasz kalendarz nie spodoba. Zapewne będę chciały zrobić własny

edit. tylko pamiętajcie, żeby poczekać do 1 grudnia na zwycięzcę października i ogarnijcie wszystko włącznie z wysyłką do świąt

- - - Updated - - -

Każda inicjatywa w formie społecznego wolontariatu jest mile widziana
    Nie jest.

Temat zdjęć myślę wyczerpany. Zamawiać, nie gadać. Jak sprzedamy 250 szt to za rok będzie niższa cena. (Nie obiecuję bo to zależy od drukarni. )
    Ostatnio edytowane przez bobryt ; 08-11-2013 o 19:43
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Romeo Avatar lukash
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v 2006/AR 156 FL 1.9 JTD 8v 2003

Domyślnie

Prawie zapomniał bym zrobić przelew, ale mi się właśnie przypomniało i pieniądze poszły. Mam nadzieję że do poniedziałku będą zaksięgowane.

Jest:
    - Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r

Była:
    - Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
    - Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

UWAGA

Na przelewy czekamy do wtorku 12 listopada.
    Poniedziałek to przecież święto a zatem banki zapewne nie pracują

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Co do zwycięzców - jeśli chodzi o ceramizery to odkąd przejąłem sklep to ja je teraz wysyłam
    Fajnie, że ja nic o tym nie wiem.

Użytkownik Romeo Avatar lukash
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v 2006/AR 156 FL 1.9 JTD 8v 2003

Domyślnie

jeśli włącznie z wtorkiem to spoko, wpłyną

Jest:
    - Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r

Była:
    - Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
    - Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotr_c
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Stelvio & Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    .... Co roku ktoś marudzi ....
    Zbierz propozycje, wystaw pod głosowanie - 12 fot które zbiorą największą liczbę głosów trafiają do kalendarza.
    Będzie i demokratycznie i będziesz czuwał nad jakością.
    było: MiTo - jeździ nią młoda Alfisti
    AR 166 - takich już teraz nie robią...
    AR 146 1.6 bokser - najlepsza alfa jaką jeździłem

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał piotr_c Zobacz post
    Zbierz propozycje, wystaw pod głosowanie - 12 fot które zbiorą największą liczbę głosów trafiają do kalendarza.
    Będzie i demokratycznie i będziesz czuwał nad jakością.
    Wlasnie to sie dzieje co miesiac w konkursie na zdjecie miesiaca.
    Tylko nie zdziwcie sie jak na konkurs beda wysylane same pstryki z komorki a w zamian pojawi sie za rok kalendarz polskich Alf Romeo. I wtedy sprzedarz alfaholikowego kalendarza spadnie na ryj.
    Przykro mi ale neiktorzy ludzie poswiecali naprawde duzo swojego czasu na sesje, obrobke i ogarniecie fot - i skutecznie ich do tego zniechecacie.

Pisze to jako dwumrotny zwyciezca foty miesiaca (dwie wyslane) a jednoczesnie dobry kolega innej osoby ktora na to poswiecila wiecej czaus niz powinna byla (i bez konsultacji z ta osoba).

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."