podłącz się fesem do body i poszukaj opcji "grzałka PLC" albo jakoś podobnie, nie pamiętam teraz dokładnie i sprawdz czy jest zaktywowana.
Całością steruje body + panel klimatronika poprzez jeden duży przekaźnik przy nagrzewnicy,. Mopże być też jakaś zależność typu "grzałkę włącza automat w momencie ustawienia nawiewu na przednią szybe, albo "odszraniania przedniej szyby albo przykładowo jeżeli na dworze jest temperatura ujemna. Nigdy się głębiej w to nie wczytywałem to nie wiem dokładnie.
Ten przekaźnik odpowiada za coś jeszcze ? może wina leży po stronie walniętego przekaźnika ?
w wek. podłącze się i zobaczę co komp pokazuje. Pozostałe rzeczy poza minusową temperaturą chyba próbowałem. IMO powinno być tak, że jak włączasz ogrzewanie na maxa to powinno zadziałać bez względu czy klima i gdzie skierowane. Przynajmniej tak jest w prymitywnym wozidełku jak Logan MCV
Podłączyłem się do BCM i Klimy . Nie pamiętam już w którym miejscu ale znalazłem coś takiego jak ogrzewanie dodatkowe - OBECNY. W testach jest coś takiego jak przekaźnik ogrzewania dodatkowego - SŁYCHAĆ
Dalej jednak nie wiem jak to dziadostwo odpalić
BTW znalazłem info z rozkodowania VIN i znalazłem 205 RISCALDATORE ADDIZIONALE AUTONOMO
gdzieś czytalem że do obsługi dodatkowego ogrzewania jest inny sterownik climatronika.... Ale ręki za to info nie daje ...