Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Problem z mechanikiem - prośba o poradę

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

No raczej niestety nie bo w umowie gwarancyjnej zastrzegli sobie, że nie płacą za wymontowanie/zamontowanie.

Użytkownik Świeżak Avatar antares
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Cytat Napisał Grand231 Zobacz post
    ... Co drodzy forumowicze radzicie mi zrobić, po prostu boję się oddać auto do tego człowieka ze względu na to że nie wiadomo co wymontuje, zamieni na czas trwania naprawy. Powiedzcie mi czy można wykonać tą czynność u innego mechanika, który wyśle tą maglownicę do firmy która ją zregenerowała?, czy ta gwarancja wtedy zadziała?.
    Kiedyś miałem problem z maglem, który był regenerowany trzy razy (w ciągu dwóch miesięcy) i wreszcie zakończyło się zwrotem kasy. Za każdym razem magiel szedł na gwarancji wymontowany z auta. Po tamtej przygodzie każdemu odradzam regenerację w tego typu warsztatach. Wtedy zakupiłem fabrycznie regenerowany w fiacie i był spokój

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał antares Zobacz post
    był regenerowany trzy razy (w ciągu dwóch miesięcy)
    Nawet nie strasz, u mnie magiel wytrzymał pół roku i 5 tyś km, i żeby było ciekawiej zaczął lać z drugiej strony, przedtem lał z prawej teraz zaczął z lewej.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Nawet nie strasz, u mnie magiel wytrzymał pół roku i 5 tyś km, i żeby było ciekawiej zaczął lać z drugiej strony, przedtem lał z prawej teraz zaczął z lewej.
    Piszę jak było Nie pamiętam jakie przebiegi zrobiłem, ale pierwsza regeneracja wytrzymała najdłużej, każda następna była gorsza...
    Koleś w zakładzie wciskał, że to pewnie pompa sypie opiłkami i że to nie jego wina. Oczywiście podawał namiar do znajomego który regeneruje pompy....

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Panowie nie uwierzycie jakie przeboje są z tym maglem, auto stoi na podnośniku już prawie 1,5 tygodnia, dziś magiel przyszedł z reklamacji, mechanik wszystko założył, ruszył autem i "wywaliło" cały uszczelniacz z prawej strony - cały warsztat w oleju... . Co za spece z serwisprzekładni.com ,ciekło z lewej strony to zrobili lewą, przy okazji powodując że wywaliło uszczelnienie z prawej strony - ja pieprze. I żeby było śmieszniej auto było już całe zrobione tzn. zbierzność itp. Normalnie ręce opadają jak coś takiego może się stać, podobno te spece wszystko sprawdziły i było ok. Normalnie nie wiem co robić, czy żądać od nich zwrotu kasy czy co?. Aż ręce opadają - bella znów uziemiona na 2 tygodnie...

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Panowie nie uwierzycie jakie przeboje są z tym maglem, auto stoi na podnośniku już prawie 1,5 tygodnia, dziś magiel przyszedł z reklamacji, mechanik wszystko założył, ruszył autem i "wywaliło" cały uszczelniacz z prawej strony - cały warsztat w oleju... . Co za spece z serwisprzekładni.com ,ciekło z lewej strony to zrobili lewą, przy okazji powodując że wywaliło uszczelnienie z prawej strony - ja pieprze. I żeby było śmieszniej auto było już całe zrobione tzn. zbierzność itp. Normalnie ręce opadają jak coś takiego może się stać, podobno te spece wszystko sprawdziły i było ok. Normalnie nie wiem co robić, czy żądać od nich zwrotu kasy czy co?. Aż ręce opadają - bella znów uziemiona na 2 tygodnie...
    zwrot kasy i idź do ASiO po regenerowaną fabrycznie. Trochę drożej ale sprawniej i bez nerwów

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Przy okazji w ASO masz gwarancje na całość (materiał + robocizna) i jak zacznie cieknąć to nic cię nie interesuje, odstawiasz auto i odbierasz po naprawie.

PS
    Choć ostatnio jak szukałem AR 147 to właścicielka przez telefon powiedziała mi, że absolutnie nie serwisuje w ASO bo serwis autoryzowany FIAT jest okropnie drogi...

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Tzn. po ile chodzi taka regenerowana w ASO ?.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    ZAR939 X9 2.4JTD 147KW

Domyślnie

Cytat Napisał aro_1977 Zobacz post
    Przy okazji w ASO masz gwarancje na całość (materiał + robocizna) i jak zacznie cieknąć to nic cię nie interesuje, odstawiasz auto i odbierasz po naprawie.

PS
    Choć ostatnio jak szukałem AR 147 to właścicielka przez telefon powiedziała mi, że absolutnie nie serwisuje w ASO bo serwis autoryzowany FIAT jest okropnie drogi...
    zakup w ASiO to jedno a wymiana drugie choć masz rację wtedy wszystko w komplecie, ale za wyższą cenę i może coś popsują przy okazji

- - - Updated - - -

Tzn. po ile chodzi taka regenerowana w ASO ?.
    zadzwoń i zapytaj może trafisz na zalegającą w magazynie i cena będzie bardzo atrakcyjna. Dla mnie mechanik ściągał wtedy przekładnię ze Śląska do Wawy bo akurat była na półce

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

A ty ile płaciłeś za tą usługę i magiel łącznie w ASO ?.