Czasami nie chcieć czegoś zobaczyć to gorzej niż nie móc...
Z ciekawości, dlaczego kolega nie wybrał auta z większym silnikiem? Toć 2,5l w tym segmencie wypada trochę słabo...
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.blogspot.com
Czasami nie chcieć czegoś zobaczyć to gorzej niż nie móc...
Z ciekawości, dlaczego kolega nie wybrał auta z większym silnikiem? Toć 2,5l w tym segmencie wypada trochę słabo...
Patrząc w profil widzę, że wybrał zaledwie 2,5. A największy silnik w 166 miał chyba trochę więcej...
jakbym se chciał kupić ogromny litraż, kupiłbym 5 litrowy
a 2.5 jest to początek dużego litrażu oraz całkowite zaspokojenie 1.5 tonowego samochodu ... chociaż i 2 litry w TS na pewno dają sobie radę
No to czuję się rozgrzeszony. Już się bałem, że moje 2.0 to będzie zbyt mało ale skoro TS daje radę to i mój silnik daje
Nie,wiem z czego te zachwyty na silnikami z turbo.Trochę testowałem Audi A6,Julkę 235km benzyna,Peugota i jakaś dziwna jazda jak w dieslu.Wg mnie nic nie zastąpi silnika o dużym litrażu.Takie samo oszukiwanie.Dół hu...y i w ogóle za tą kaskę,nie rzuca na kolana.Za 100tys.zł w życiu bym nie kupił,takich taratajek.Spokojnie styknie na normalne BMW,auto z widłami w herbie czy 3,0l Volvo lekko używane.
W którym Volvo Ty widziałeś 3.0l w benzynie wolnossące?
Pewnie, do auta klasy C duży litraż
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
W gwoli ścisłości:
1. Mówimy o samochodach za circa 100tys. (a tak przynajmniej wynika z wypowiedzi)
2. Jak dla mnie 2,922ccm to jest 2.9, a nie 3.0
Jedyny 3-litrowy silnik w Volvo o jakim mi wiadomo to 2,953ccm z turbo, obecnie pod nazwą T6 o mocy 304KM (obecnie).
Ostatnio edytowane przez FXX ; 13-11-2013 o 21:34