Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Nie dzialające elektryczne sterowanie lewej szyby w GT

csharp
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał george11 Zobacz post
    sprawdz polaczenie pomiedzy drzwiami a słupkiem, wystarczy rozlaczyc wiazke,
    uwazaj to polaczenie jest bardzo trudno polaczyc ponownie.

pzd.
    trzeba coś rozbierać? czy jak tam się dostać... ?

Cytat Napisał Silvador Zobacz post
    ja bym stawiał na szczotki, miałem identyczne objawy
    ciężko to wymienić?

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

po otwarciu drzwi widac w okolicy ogranicznika.

szczotki?? mozliwe ale do tego trzeba drzwi rozbierac.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Silvador
    Mieszka w
    Przeworsk
    Auto
    Alfa Romeo GIULIETTA QV 241KM

Domyślnie

Cytat Napisał csharp Zobacz post
    ciężko to wymienić?
    nie jest ciężko wymienić szczotek ale trzeba się nagimnastykować z silniczkiem żeby go wydobyć z drzwi a sama wymiana nie jest skomplikowana pod warunkiem że masz jakieś pojęcie nt lutowania

csharp
    Gość

Domyślnie

kurde ostatnio nie miałem czasu pojechać z tą szybą.. ale, okazało się, że zaczęła działać, otwierała się i zamykała przez prawie cały dzień, raz działał a raz nie - najczęściej podczas zamykania/otwierania drzwi - czyli chyba chodzi o przewody na zgięciu? pytanie czy aby to sprawdzić to wystarczy tylko odkręcić tą maskownice przewodów? drzwi chyba nie warto rozbierać... co myślicie?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 jtdm

Domyślnie

Witam!

Odnośnie kosztów naprawy to wyniosło mnie to 150 PLN. Jednak sama awaria nie była elektryczna. Opisałem juz wcześniej, że samochód odbierała moja dziewczyna i nie dowiedziałem się od Niej dokładnie co było przyczyną awarii... Wiem jedynie, że coś z czegoś spadło i przez to nie działało opuszczanie szyby (tyle mi przekazała ) dlatego niestety nie pomogę zbyt wiele. Myślę, że jeśli masz czas, możesz śmiało samemu próbować się do tego dobrać, ale pamiętaj jedno, ciężko się to potem składa, dlatego zajmij się tym, jeśli naprawdę masz czas

Pozdrawiam, Adrian

Użytkownik Maniak resoraków Avatar plnuker
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

U mnie problem pojawił się dzisiaj, nie dało się zamknąć szyby pasażera (prawej). Po godzinie zabawy z próbnikami, zamiana sterowników(prawy z lewym) wyszło na to ze silniczek jest zawieszony. Napiecie do niego dochodziło a nie ruszal ani do góry ani na dol. Tak jak szyba zatrzymała się 2-3 cm od końca na dole tak została. Udalo sie ja podnieśc pukając w okolicach silniczka, jednocześnie lekko ciągnąc szybę do góry i trzymając przycisk podnoszenia. na początku miała problem, później ruszyła.

Wniosek nasuwa sie jeden ze szczotki w silniczku mówią powoli baj baj... Stad trzaskanie drzwiami i walenie po silniczku, doraźnie pomogły.

Teraz szyba domyka sie przy otwarciu/zamknięciu drzwi, można ja opuścić, ale nie próbowałem do końca, zamyka się tez. dodatkowo zauważyłem ze jeżeli sa otwarte drzwi pasażera można ja jedynie otworzyć, zamykanie nie działa. Jeżeli zamknie się drzwi jedzie w obie strony.

Użytkownik Świeżak Avatar bologt
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Czy mógłby ktoś napisać dokładnie co to za śruba ? ( pozycja nr 2 http://eper.fiatforum.com/cgi-bin/na...key=5550300001 ). W moim samochodzie już jej niestety nie było. Z góry dzięki za pomoc

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

ja bym na początek wyciągnął panel, dla pewnosci przedmuchał go i włożył jeszcze raz, ale tak, żeby kable nie były niczym przygniecione i żeby ich nic nie uciskało. Ja kiedyś miałem panel wepchnięty i jakiś kabrl przygnieciony i podobnie świrowała. Po ponownym montażu problem ustapił

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    ar 155

Domyślnie

Forumowicze,

Odkopuje temat, muszę wymienić właśnie ten element, ktoś może jest chętny na sprzedaż i ma sprawny mechanizmy? nowy na allegro do gt 575 zł używka około 250 - ale czy nie będzie po chwili z nią tego samego problemu?!?

Teraz powiem najlepsze zadzwoniłem do ASO - przy zdaniu starego mechanizmu 1100 zł a jeśli nie to 1400 no ładnie...

Poszukuję również Panelu od otwierania szyb oraz sterowania lusterkami - STRONA KIEROWCY