czywystępuje w silnikach 2.0 TS osłona paska klinowego? tego co napędza np alternator itd? potrzebuję także osłony pod silnik.z ilu ona się części składa? może macie jakieś foto?
czywystępuje w silnikach 2.0 TS osłona paska klinowego? tego co napędza np alternator itd? potrzebuję także osłony pod silnik.z ilu ona się części składa? może macie jakieś foto?
osłona pod silnik jest 1 czesciowa :
http://allegro.pl/listing/listing.ph...ilnik+alfa+166
Co do odłony paska osprzetu to raczej takowej nie ma w 2.0 TS. W żadnym aucie nie spotkałem sie z tym. W sensie nie ma jej w 156 2.0 TS , 166, 2,4 JTD, i kilku innych makaronach rodzinnych. Jest tylko osłona paska rozrzadu.![]()
[C
kwestia czy przed czy po liftowa, bo osłony pod silnik się róznią.
rok prod 2000. ale z czarnym już kluczykiem ect. 2001 w dowodzie i kwitach z serwisu. motor 2.0 150 kuni :/ niby słaby ,ale jaK ze 100 kuni ON jak wsiadłem w tego to............ MÓJ. ale mniejsza ,idzie zima i małemu trza pampersa założyć żeby biedy nie było na wisnę.
rozumiem, a jaka jest różnica w zdeżakach przed 2003 i po tym roku prod. i wogóle jakie sa różnice w tych drobnych liftach
- - - Updated - - -
a czy jest jeszcze różnica pomiędzy osłona pod silnik 2.0 a np 2.5 ? bo na fotkach z linku sa takie same, acha i czy osłony były tylko pod silnikiem i z tyłu czy np na skrzynie biegów tez
Nie ma różnic. Przedlifty 1998-2003 - maja te same zderzaki. Dopiero kotlety po 2004 maja inne.
Czy jest różnica pomiędzy 2.0 a 2,5 ? Skoro sprzedawca twierdzi , że to pasuje do tego i tego to mu zaufaj. Napewno w JTD jest inna osłona- w benzynach pewnie jest taka sama - to tylko kawałek pleksi.
Ja kupowałem w 2010 osłone firmy AUTOVIP i bardzo polecam.
Osłony były tylko pod silnikiem. Z tyłu pod zderzakiem tez jest taka jakby osłona, ale powinienes ja mieć![]()
[C
aha ok ...a znalazłem na aledrogo coś takiego, może to pasować, gdzie ona konkretnie może być ?![]()
allegro.pl/listing/listing.php?string=osłona+paska+alfa+romeo+166
Czy kupujac oslone pod silnik dostane komplet spinek/srubek/uchwytow? Czy trzeba dokupywac? Jak tak to gdzie to kupic.ile i jakie![]()
Nie dostaniesz nic. Osłona przykrecona jest zwyklymi śrubami z podkladkami. 4 x 10mm i 2 x 13mm ( umnie tak jest). Otwory na śruby sa w sankach pod silnikiem i osłonie - wystarczy wkrecić śruby. Tylko tyle.
[C