schnazzi pasować będzie, tyle ze wg mnie jeśli v6 obniża np -35 to TS zejdzie pewnie z 1 cm mniej bo lżejszy i tyle, no chyba że springi nieco umęczone to może leżeć też dużo niżej
schnazzi pasować będzie, tyle ze wg mnie jeśli v6 obniża np -35 to TS zejdzie pewnie z 1 cm mniej bo lżejszy i tyle, no chyba że springi nieco umęczone to może leżeć też dużo niżej
fajf ja z braku takowej fachowej wiedzy nie bede sie wypowiadal jak zadzialaja te sprezyny u kolegi schnazziego ....ale na logike nie wydaje mi sie moze sie myle by az tak sie roznily wysokoscia po zalozeniu...nie wiem jaka jest roznica ciezarów obu aut ....ale pisales gdzies ze ok 100 kg ..to przeciez waga jednego normalnego facetabynajmniej w moim przypadku
a tak serio patrzac w katalog einbach mozna wywnioskowac ze dane sprezyny sa te same dedykowane do kilku modeli...tyle ze trzeba by wejsc w dokladna specyfikacje czy maja roznice w twardosci ugieciu itd,,,,,to juz niech kolega schinazzi sobie sprawdzi ... mysle ze moze byc roznica w specyfikacji do tych dwóch modeli silnikowych .nie chcial bym zeby bylo jakies niezadowolenie wrecz odwrotnie' tak naprawde nie musze ich sprzedawac, ale jak sie maja komus przydac chetnie je odstapie.....
- - - Updated - - -
na szybko sprawdzilem roznice wagi tak jak myslalem moze sie wachac do max 150 kg.......tak ze moim zdaniem nie przypuszczam aby sprezyny bardzo sie roznily w specyfikacji...ale to tylko moje przypuszczenia...to ja plus dwie skrzynki piwa piwa![]()
dlatego pisałem że będą pasować, a że producenci ułatwiają sobie pewne sprawy dla cięcia kosztów to inna sprawa (amory są inne z eibacha), co do ugięcia to zobacz ile siada auto na zwykłych springach po wejsciu jednej 100 kilowej osoby (myślę że własnie koło 0,5 - 1 cm), ale co by nie było wyglądać będzie lepiej niż oryginał, niezależnie czy siądzie 25 czy 35 mm taka moja opinia, ja zamieniłem obniżające -35 na nowe oryginały i komfort jest ogromny tyle że dla oka już nie jest tak fajnie jak było i znów myśle o małej glebie hehe
te auta czyli gtv sa naprawde fabrycznie nisko....fabryka wie co robi naprawde .wiadomo ze bedzie sie lepiej prezentowac nizszaale maja nie bedzie stala na wystawie tylko jezdzila...tak ze zostaje przy orginalach plus na wiosne amorki chyba koni sport ..3.0 ma bardzo nisko miske wole nie ryzykowac.....moze jak chcecie nizej zapakujcie do aut ze trzy 60 kilowe modelki he
albo jedna 180 kilowa....hehehe dla koneserow....
najtansze obnizenie auta no i w pierwszej wersji bardzo przyjemne moze byc....hmmmm
Twin Spark też ma nisko michę, przekonałem się o tym 3 tygodnie po zakupie... gdy wymieniałem na nową![]()
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
Te springi będą pasowac. Pytałem o rocznik bo dokopałem sie do danych tego modelu. Pasuja do auta właśnie od 95 do 97 roku do kazego nadwozia. Do młodszych nie wiem.
Maras jeżeli chcesz dobre amorki to tylko bildstein b6 lub b8. koni to przereklamowana marka. Jak koszulki reeboka.
Co do osiadania auta. szczerze mnie to wali czy to będzie -35 czy -30Fabrycznie jest -30 mi to styknie raczej. Biore na 100%. Jakby ktoś chcial mam oryginalne na sprzedaż, gdyby ktoś juz chciał
Maras PW "
![]()
*Narzeczona mnie zabije![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
ok są twoje.....tylko uwazaj na miske ostrzegalem jak by co
- - - Updated - - -
co do amorów BILSTEIN to odwiedzilem katalog i do naszych gtv nie maja nic oprócz sprezyn
- - - Updated - - -
jak masz jakis link z tymi amorami do 3.0 to podeslij
Kurdę może i nie być ;/ bo sugerowałem się do 156 ;/
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
no wlasnie szkodaz ze nie ma.. brat ma bilsteiny w 155 i tam spisuja sie genialnie...ale jeszcze zadzwonie by dokladnie zapytac ..... zawsze zostaje koni sport ....moze i jeszcze cos ciekawego sie znajdze jeszcze nie szukalem
- - - Updated - - -
co do koni sport to dzwonilem komplet wyszedl by cos okolo 2600 zl sam przód 1600zl ....
Cena trochę zaporowa..
Mam chorobę zwaną ITALIA