Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Montaż CB radia

Administrator weteran Maniak resoraków Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    159 SW 1.9 JTS 2006r., 147 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

lesio aleś odkop zrobił, przeczytaj ostatniego posta a nie cytujesz wcześniejsze napisane 2 lata temu.

Cytat Napisał suckert Zobacz post
    Witam,

Koledzy widzę że CB na zdjęciach w poście powyżej jest wstawione w dolną kieszeń. Mam radio Midland Alan 199a i nie mieści mi się tam zamontowana jest tam jakaś puszka. Wydaje mi się że to coś od poduszki powietrznej ale pewny nie jestem a pewnie się mylę. możecie podpowiedzieć co to jest i jak ewentualnie rozwiązać ten problem i zamontować to radio w dolnej kieszeni? czy da się tą puszkę przesunąć?
    Jeśli chodzi Ci o tą puszkę za tą plastikową kieszenią to tak, jest to sensor od poduszek powietrznych, nie radzę go ruszać (chociaż niektórzy go przesuwali). Jeśli chcesz tam montować radio to musisz go tak ustawić żeby nie zawadzało o ten sensor i dorobić sobie taką kieszonkę jak kolega wcześniej zademonstrował na zdjęciach. Ja mam radyjko przykręcone z boku konsoli środkowej tylko wtedy nie można przesunąć fotela na maxa do przodu.
    159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
    147 1.9 JTD 8V 2004r.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar suckert
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Afla 146 1,6 TS

Domyślnie

mam taką kieszonkę co po prostu redukuje dużą kieszeń na taką na CB. Ale właśnie troszkę boję się ruszać tą puszkę... :/ nie chcę też montować CB gdzieś przy konsoli żeby nic tam nie uszkodzić czy nie wiercić bo potem jak się zdemontuje to wiadomo jak to wygląda... a inni gdzie montują CB w 146? może wypowie się ktoś jeszcze i będzie jakaś inna propozycja.

Krzyśko dziękuje za info co to za puszka teraz przynajmniej wiem że lepiej jej nie ruszać

Wściekłe SUKI

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Ja miałem zamontowane w tą kieszeń ?(otwór wyciąłem) i po prostu tył radia leżał na tej puszce:
    http://www.forum.alfaholicy.org/atta...5-p2190057.jpg
    Polecam taki sposób montażu. Zabezpieczeniem antykradzieżowym był szalik a w lecie czapka z daszkiem kładziona na radio Wadą jest, że trzeba coś, np. gumeczkę podłożyć pod radio bo inaczej słabo trochę je słychać - moje ma głośnik na dole.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Midland to bardzo dobre radia.Nie pisz o chinolach po na 100% piszesz to ze sprzętu który te chinole wyprodukowały.Mam Midlanda 77/114 który bez jakiej kolwiek naprawy działa 14 lat!A łączność na tym radiu miałem z kilku tysięcy kilometrów.
    Midland to było bardzo dobre radio - teraz to zwykły chinczyk.
    To co ty masz to stary midland, który pochodzi kolejne 14 jak nei więcej lat.
    Mam obecnie midlanda - ale do tych starych to mu daleko, chociaż nie odbiega jakością od obecnie oferowanych urządzeń. Bo u wszystkich jakość bardzo mocno spadła.

@suckert
    A jakie masz normalne radio FM ?
    Ja miałem zamienione tak, że radio FM miałem w dolnej kieszeni, a w górnej CB/zamiennie na po prostu tą wkładkę z kieszenią.
    Dla mnie było to bardziej ergonomiczne no i przede wszystkim nie trzeba było nic tam przesuwać
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar suckert
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Afla 146 1,6 TS

Domyślnie

Moje radio FM to blaupunkt buenos aires 200 manual.
    Patrzyłem i nie mieści mi się tam... a jak w tej kieszeni co mam do redukcji kieszeni żeby CB zamontować to nie mogę na tej puszce położyć bo nie wygnę go tak... :/
    Jak się człowiek nie obróci to d**a zawsze z tyłu

Wściekłe SUKI