Ceny kosmiczne, ostatnio był kompletny gwint noviteca na ebayu za 900 eur więc niewiele drożej
Ceny kosmiczne, ostatnio był kompletny gwint noviteca na ebayu za 900 eur więc niewiele drożej
No dobrze, ale mając jak u mnie sprężyny Eibacha to montując B6, nie mówiąc o B8 to czy tym samochodem da się wyjechać gdzie indziej niż nowo oddaną drogę?
I pytanie jeszcze hipotetyczne - dajmy na to, że siadają mi amorki na jednej z osi, teraz mam oryginał to czy w takim przypadku na tę ośkę do wymiany można wsadzić B6/B8, a na drugiej zostawić standard? Czy wypadałoby mieć ten sam standard pracy amortyzatora na obu osiach?
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
pewnie ze mozesz ....miec na jednej osi bilsteiny a na drugiej orginaly....wazniejsza jest os przednia...wiec na ta dal bym bilsteiny ..brat tak ma tylko przod i na wjazdach i zjazdach z dróg tzw slimakach potrafi rozwinac spore predkosci mozna sie zdziwic niezle ile taki amor daje ,,,do tego na miescie przy jezdzie przez uskoki wyboje dziurki zachowuje sie lepiej niz zwykly amortyzator jezeli chodzzi o konfort......co do sprezyn zapewniam cie ze z takimi amorami nie musisz miec sportowych sprezyn seria wystarczy choc jak najbardziej mozesz taki zestaw miec...poza tym nie wiem ile auto masz obnizone bo przy duzej glebie musi byc juz amortyzator odpowiednio dobrany o odpowiednim skoku....bo zwykle wtedy nie dzialaja prawidlowo...moim zdaniem gleba 3-4 cm juz ma zly wplyw na seryjny amortyzator....
- - - Updated - - -
u mnie skonczy sie pierwszy tyl po diagnostyce mialy kolo 60% przód mam bdb 83% tak ze szkoda mi teraz zmieniac ..poza tym zima idzie szanowane i dopieszczane na sezon ....na wiosne bede myslal nad amorami....
Kurcze zmartwiliscie mnie brakiem Bilstein do Gtv, faktycznie sa wycofane z produkcji, jedynie mozna jeszcze znalezc zapasy magazynowe. Jesli chodzi o zawieszenie to sprawa nie wyglada za różowo, chyba, że ktoś zadowoli się amorkami TRW i sprężynami eibacha bo chyba tylko to jest w ciągłej produkcji. Nie licząc zapasów z ASO,gdzie ceny urywają głowę.
Co do pytania o mieszanie amorków. Ja w 156 Sportpack, wrzuciłem na przód zwykłe sprężyny Lesjofors +bilstein b4, tyl został orginalny. Jezdzilo się super i byłem zaskoczony wytrzymałością b4,które po dwóch latach na trzepaku pokazały 80%.
znalazlem kilka jest nawed przód tył na ebayu.....jezeli to juz tylko z zapasów trzeba by sie spieszyckoni kusi regulacja powrotu tlumienia twardo -mieko na przód tylne maja trzy ustawienia twardo posredni i miekko i trzeba je ustawic przed zalozeniem...lub zeby zmienic trzeba tez zdjac...przód mozna krecic na samochodzie.....z drugiej strony wiem ze bilsteiny to naprawde wysoka jakosc i one naprawde dobrze dzialaja ..sa sprawdzone ....no i tansze panowie ...komlet okolo 2000 a nie 2600... w przypadku koni..
No i Bilstein od B6 w górę można regenerować u producenta, przy okazji można poprosić o zmiane tłumieniaTak,więc to fajna alternatywa bo można za o wiele mniejsze pieniądze cieszyć się nowym zawieszeniem.
no to zeczywiscie tanio ,ale 1300zl przód tyl? no nie powinno to byc badziewie raczej
Fajnie by było gdyby ktoś z forum mógł coś o nich powiedzieć, jako użytkownik. Dobrze zebrać opinie o amorkach, bo nie znam dnia, ani godziny, a opcji jest tyle, co kto napłakał.
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS