Jako że "szukajka" nie dała mi rozwiązania pytam jakie przeguby polecacie do Alfy 166 JTD ???wewnętrzne konkretnie bardzo słychać już lewy przy puszczaniu sprzęgła (typowy stuk) i czy jest możliwość wymiany w domowym garażu???
Jako że "szukajka" nie dała mi rozwiązania pytam jakie przeguby polecacie do Alfy 166 JTD ???wewnętrzne konkretnie bardzo słychać już lewy przy puszczaniu sprzęgła (typowy stuk) i czy jest możliwość wymiany w domowym garażu???
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
Ja kupowałem na alledrogo, jak narazie nic się z nim nie dzieje. Jeśli masz jakiś podstawowy komplet kluczy zrobisz to. Typowe stuki wydaje też mechanizm rożnicowy jesli ma już duże luzy.
Ostatnio edytowane przez trojo ; 17-11-2013 o 11:43
tylko pamiętaj o tym że 2,4 jtd miały na początku produkcji montowane połosie o różnej liczbie zębów. Kumaty sprzedawca po numerze VIN dobierze odpowiednie...
[C
Temat na czasie w moim przypadku. W zeszłym roku robiłem lewy. Niestety zerwałem frez. W tym roku, a dokładnie dwa dni temu zerwałem prawy. Mój błąd bo stukał już jakiś czas. W zeszłym roku robiłem to z lewarka i teraz też. Najważniejsze co Ci mogę poradzić to abyś dobrze oczyścił łby śrub. Są na imbus 6mm i cholernie mocno trzymają. Musisz je tak wyczyścić aby imbus wszedł jak najgłębiej. W innym przypadku obrobisz sobie łebki i bez szlifierki się nie obędzie, a dojście kiepskie na tego typu urządzenia.
Ostatnio edytowane przez Cezy ; 17-11-2013 o 15:33