Rafał myślę, że spokojnie da się to ogarnąć na tej instalacjilipa, że mamy inne zmiany bo można by było coś podłubać
![]()
Rafał myślę, że spokojnie da się to ogarnąć na tej instalacjilipa, że mamy inne zmiany bo można by było coś podłubać
![]()
Sprawdzałem napiecia na pinach Alfy. Na CD boost jest 14V. Na UB przy wlaczonym i wylaczonym zaplonie jest 14V. Na CAN A przy wylaczonym jest 14 a przy zalaczonym spada do 4V (ale w kostce Clarion w tym miejscu nie ma pina).
Podjadę dzisiaj do sklepu, kupie przewody i podepnę na krótko.
- - - Updated - - -
Temat do zamknięcia. Wszystko śmiga...
Ostatnio edytowane przez bazookie ; 19-11-2013 o 07:16
A może byś napisał rozwiązanie twojego problemu.
Hmmmm... Temat jednak wymaga dalszej dyskusji...
Otóż w kostce z Clariona odpiąłem piny odpowiadające komunikacji sieci CAN. Do tego standardowe czary mary z przewodami czerwonym i żółtym (aby wyłączać radio ze stacyjki). Na pierwszy rzut oka wszystko było OK. Clarion się włączył, no i dalej nie testowałem. Zamknąłem samochód i do domu.
Godzinkę temu wróciłem do tematu, no i pojawił się kolejny problem - brak dźwięku w głośnikach. Myślę sobie, że może końcówki mocy są wyłączone. Ciach, mach i sprawdziłem w menu, że są jednak aktywne. Podpiąłem ponownie fabryczne, wszystko śmiga. Z ciekawości odpiąłem z fabrycznego taką trzykolorową kostkę, która jest wpięta nad ISO. No i w tym momencie w głośnikach pojawiła się cisza. Nie wiem teraz, co o tym sądzić...![]()
Znam przyczynę braku dźwięku. Mam Bose w bagażniku i widocznie radio jest podlaczone z wzmacniaczem wlasnie dodatkowa kostka. Tylko nie mam pojęcia, jak to obejść. Nowa instalacje będę kładł dopiero w lutym a juz teraz chcialem sie cieszyc nowym radiem...
Czy wiecie które to piny w kostce we wzmacniaczu (Bose) są wyjściami wysokopoziomowymi? Chciałbym zrobić zworki tak, aby ominąć wzmacniacz z Bose.
Znalazłem coś takiego:
https://car-tronic.pl/en/interfejs-d...zda-p3381.html
Ostatnio edytowane przez bazookie ; 20-11-2013 o 20:56
IMHO jeśli masz w Marcu kombinować cały system to odpuść sobie teraz grzebanie się z BOSE bo to dość dziwny system który jest mało kompatybilny z zewnętrzym radiem...
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
I chyba tak zrobie... Szkoda nerwów... A zapał i gotówkę lepiej przeznaczyć na końcowy system...
Dziękuję Panowie za pomoc.
witam
podepne się do tematu
mam problem z kabelkami przy kostce iso..."nie chcący" wyrwałem dwa kabelki i radio nie działa..
panowie i panie w którym miejscu jest w waszych samochodach biały a w którym czerwony kabelek?
nikt nie pomoże![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez poulsen ; 22-06-2014 o 09:20