to sie kurna przeziębisz i wydasz troche kasy na lekarstwa :mrgreen:Napisał Kosiar
a ja dalej w tych swoich trampkach hartuje organizm i choroby mi nie straszneDD
a moje lekarstwo ( <piwo> ) to tylko jakieś 2,70plnDD
to sie kurna przeziębisz i wydasz troche kasy na lekarstwa :mrgreen:Napisał Kosiar
a ja dalej w tych swoich trampkach hartuje organizm i choroby mi nie straszneDD
a moje lekarstwo ( <piwo> ) to tylko jakieś 2,70plnDD
nie wydam bo się lecze domowymi sposobami![]()
czyli jednak moje na wierzchu - domowe sposoby czyli grzane piwko :mrgreen:Napisał Kosiar
EOT
ja ostatnio zalałem na shellu paliwko V-power za 3,78zawsze leję na shellu ;]
To jeszce tansze rozwiazanie![]()
Jeśli chodzi o okolice Olsztyna to gadałem niedawno z gościem który przywozi paliwo na STATOIL (tam pracuję) i mówił mi właśnie że wszystkie paliwa w Olsztynie są z jednej rozlewni w Łęgajnach, tylko ORLEN ma swoją wachę z Płocka. Dlatego ja kupuję na małej, niefirmowej stacji ze znajomą obsługą (wiem od nich że paliwo jest OK), a paliwo zawsze grosz tańsze niż na NESTE obokNapisał banita
I jeszcze wielki transparent: TANKUJĄC NA POLSKIEJ STACJI DAJESZ PRACĘ! heheh
pozdrawiam//rooshyo
Jeśli chodzi o Lukoil mam tylko dobre wspomnienia - gaz bez zarzutu, w bardzo dobrej cenie.
Na Statoil niby nieźle, ale tankując regularnie na stacji na Dzikiej filtr gazu zapchał mi się zdecydowanie zbyt szybko. Do benzyny raczej nie miałem żadnych zastrzeżeń (lałem zwykłe 95).
Shell dobry gaz, ale cena niekoniecznie...
BP, gaz chyba nieznacznie ustępuje jakością, cena podobna jak Shell i Statoil...
Na Orlenie unikam tankowania, kiedyś "nalali mi" 2l gazu więcej niż wchodzi do zbiornika, a jakość gazu raczej mizerna, z resztą np. Auchan przestawił się na gaz z Gaspolu (polgazu?), zamiast Orlenowskiego.
Parę lat temu gaz tankowałem u gościa na terenie stacji Neste (przy Armii Krajowej 10), bo mieli tani i naprawdę dobry gaz (lepszy niż Statoil Dzika), ale było minęło, teraz leją jakiś shit, auto pali ok. 1l więcej na setke...
Obecnie najchętniej tankuje na Auchan i Carrefour oraz Lukoil
Ps. Jeśli chodzi o benzynę i gaz to polecam zdecydowanie Lukoil, ale z ropą może być różnie - bowiem jeśli szmuglują swoją ropę na lewo, to może nie do końca spełniać parametry UE. Ale więcej na temat ropy nie powiem, bo się klekotami nie interesuję![]()
Moja lalka jezdzi od poczatku na lukoilowskim dieslu - tyle ze z kanistra zza wschodniej (rosyjskiej) granicy - tam takuje sie sluzbowy ubot meza i dodatkowo kupuje dla alfy (1,78 zl w przeliczeniu za litr :? :mrgreen: ). Jezdzi na tym jak szatan. Ostatnio musialam jednak dolac przed obornikami na orlenie ,bo mi nie styknelo. Maskara - jakby sie mulu opila, a kopci koszmarnie jak na oleju po frytach- co na lukoilowskim sie nie zdzazaZ niecierpliwoscia czekam na dostawe swiezego w niedziele - bo silnika szkoda. Jak juz faktycznie na miejscu mi nie starcza tego co mam w deputacie tygodniowym :wink: to jade tylko na shell po vpowera. Jednym slowem polecam lukoila. Dla ciekawosci - dzis cena diesla na orlenie w Koszalinie - 3,97 :shock: to gdzie tu do cholery najdrozsze paliwo???
zgadza się,przy mojej podróży do Bułgarii zarówno rumuńska jak i bułgarska(w zeszłym roku wychodziłe po 3,20zł) ropka była zdecydowanie badziej efektywna niż np. z polskiej BP( :|Napisał RUDA
Rozmawiałem z kierowcami co regularnie jeżdżą do Rosji i mówią że ich ropa jest znacznie lepsza niż polska. Mimo, że u nich stacja benzynowa może wyglądac tak, że wąż z pistoletem z ziemi wyłazi.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi