Temat: Jedyny temat o felgach i kołach, poprzednio "Co sadzicie o tych felgach???"

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Taaa zaje.... praktyczne... Normalnego komfortu jazdy nie zaznasz, bo przy większych prędkościach za głośno i mało stabilnie. W korkach i miejskich uliczkach masakra jakaś, podobnie ze znalezieniem miejsca parkingowego w zatłoczonych ulicach dużego miasta. Koszty zmian i modyfikacji prawdopodobnie bardzo wysokie o spalaniu lepiej nie mówić. I to jest praktyczne? Wolne żarty.

PS. Nie jara mnie naciąg, ale twierdzenie, że ten styl bierze się z plebsu i modzenia golfa na biedaka jest śmieszne.
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-11-2013 o 21:42

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    A tak dla oka i ducha polskiego . Stary Borewicz na BBS-ie i naciąguZałącznik 114596 . I jak was to nie kręci to już sam nie wiem
    Jak zobaczyłem jakiś czas temu foty tego auta w guglu to normalnie padłem.. cudo jakie rzadko się widzi.. jeszcze wydaję mi się że gdzieś krąży filmik jak tym autem troszkę bokiem gość polatał to po prostu miód.. Gdyby mieć budżet na utrzymywanie takich cudeniek z pewnością kupiłbym takie Polskie autko żeby zrobić je w tym stylu, jedyne w swoim rodzaju.. naprawdę jest mega..

Albo wyobraź sobie jakby to był jeszcze Polonez Coupe.. czad.. <3

Cytat Napisał omen Zobacz post
    I będzie wystawiała felga 20mm
    No wiem dlatego pisałem że jakaś robota przy blacharce by była konieczna + naciąg jakiś lepszy 205/xx/18
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Taaa zaje.... praktyczne... Normalnego komfortu jazdy nie zaznasz, bo przy większych prędkościach za głośno i mało stabilnie. W korkach i miejskich uliczkach masakra jakaś, podobnie ze znalezieniem miejsca parkingowego w zatłoczonych ulicach dużego miasta. Koszty zmian i modyfikacji prawdopodobnie bardzo wysokie o spalaniu lepiej nie mówić. I to jest praktyczne? Wolne żarty.

PS. Nie jara mnie naciąg, ale twierdzenie, że ten styl bierze się z plebsu i modzenia golfa na biedaka jest śmieszne.

Nie mieszaj praktyczności z ekonomicznością. Patrol gr y60 jest krótszy od alfy 156 oraz lepiej skręca. spalanie mniejsze od v6. Do tego jest wstanie spalać opał i rozpuszczoną świeczkę. to nie jest auto na dalekie podróże to jest auto na wszelakie podróże JEST BŁOTO JEST PATROL!

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał supermajku Zobacz post
    Nie mieszaj praktyczności z ekonomicznością. Patrol gr y60 jest krótszy od alfy 156 oraz lepiej skręca. spalanie mniejsze od v6. Do tego jest wstanie spalać opał i rozpuszczoną świeczkę. to nie jest auto na dalekie podróże to jest auto na wszelakie podróże JEST BŁOTO JEST PATROL!
    Czyli praktyczności nie ma żadnej, skoro nie jest na dalsze podróże, a w mieście to słoń w składzie porcelany... Co z tego, że skręca lepiej skoro jest szerszy i potrzebuje więcej miejsca na parkingu?
    Spala może i mniej od V6, ale nie spala mniej od mojego 2,4JTD więc ekonomia też leży i kwiczy. O ekonomii sam pisałeś, że naciąg kasę ciągnie z kieszeni, więc o co chodzi? U Ciebie też jej nie ma.
    I na koniec co mi po praktyczności w terenie skoro się poruszam tylko po asfaltowych drogach, podobnie jak co najmniej 75% społeczeństwa.

PS. Do jazdy po terenie mamy też w firmie sprzęty, które wjadą tam gdzie Patrol nie wjedzie i też nie są praktyczne
    PS2. Nie mam nic przeciwko jeździe w terenie i samochodom terenowym, ale śmiesznie wygląda mówienie o niepraktyczności naciągu, próbując jednocześnie udowodnić praktyczność Patrola...
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-11-2013 o 22:13

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Jeszcze dwa słowa a właściwie dwa załączniki.. dla osób które twierdzą że naciąg nadaję się do golfa.. bo to komuś na prawidłowe opony zabrakło.. to polecam lepiej "internety" przeglądać to można się w tym temacie więcej dowiedzieć..

Z pewnością właścicielom tych aut kasy na opony nie zabrakło.. z pewnością te naciągnięte też tanie nie były..
    http://www.stanceworks.com/wp-conten...-CCWs-rear.jpg
    http://www.speed-culture.net/wp-cont...012/04/114.jpg

Ten drugi link pewnie jak i mnie spodoba się Nazarowi
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

kiedy był korek na drodze to ja włączyłem 4x4, przełączyłem reduktor i blokadę mostu, przez rów i wszystkich polem.
    A wszyscy pisali, że takie rzeczy to tylko w Rosji pod jednym z filmików.

samochody z definicji służą do sprawnego przemieszczania się
    Dokładnie - z definicji. Jednak to nie jest definicyjne podejście do tematu motoryzacji i tyle.

ten styl czerpie ze stylu dla plebsu z golfów na biedaka
    Jak bieda jeździ na felgach po 5 i więcej tys to mogę reprezentować taką biedę .

No dobra, a teraz na poważnie - temat jest o felgach i niech tego dotyczy bo się robi jakaś wojna polsko-ruska o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    bo się robi jakaś wojna polsko-ruska o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.
    no więc walczmy w imię ...
    http://www.youtube.com/watch?v=WpiXgDNFWRY 0:23

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

nie rozumiecie co napisał

ten styl wziął się od tego, co nie znaczy że praktykujący go są biedni...

Auto

Domyślnie

Tylko, że on się nie wziął od tego...

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

oczywiście, cięcie sprężyn też nie...