Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał monkahead Zobacz post
    Olej, jak będziesz musiał wyskoczyć z 60 tysi za auto, to bankowo będziesz się chciał dowiedzieć jak najwięcej. Ja tam widzę 2 różne kolory konsoli w tym czerwonym, żadne triki świetlne tego nie zmienią. Czekam na komentarz sprzedawcy.

Wysłano z Nokia Lumia 820
    Kupowałem swoją w DE w 2009 roku za blisko 79 000 pln więc nie pisz mi głupot o "wyskakiwaniu" z kasą bo doskonale zdaję sobie sprawę z tego że auto to duży wydatek. Zamiast czepiać się "trików świetlnych" po prostu zadzwoń albo pojedz do sprzedawcy obejrzeć to auto. Tym bardziej, że mówimy tu o Autka.pl które mają bardzo dobra opinię wśród użytkowników tego forum.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał piotrek_inf Zobacz post
    Witam serdecznie wszystkich na forum. Jestem nowym użytkownikiem, ale chciałbym dołączyć do grona alfaholików . Mam więc pytanie, czy oglądał ktoś z Was może to auto: http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...761093846.html. Zastanawiam mnie cena, bo za auto z 2008 roku tylko 26900 podejrzanie mało.
    Benzyna. Trudniej sprzedać, zdecydowana większość woli diesla... Plus pewnie dojdą opłaty, bo nie ma ani słowa o tym gdzie auto w tej chwili jest zarejestrowane...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Cytat Napisał piotrek_inf Zobacz post
    Witam serdecznie wszystkich na forum. Jestem nowym użytkownikiem, ale chciałbym dołączyć do grona alfaholików . Mam więc pytanie, czy oglądał ktoś z Was może to auto: http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...761093846.html. Zastanawiam mnie cena, bo za auto z 2008 roku tylko 26900 podejrzanie mało.
    Na wstępie napisze ze tez jestem zainteresowany w niedalekiej przyszłości kupnem AR159.
    W/w oferte obserwowałem już jakiś czas temu (juz chyba ponad 2mce jest to ogłoszenie) i tez mi się podoba ten egzemplarz, zważywszy że wolałbym właśnie benzyniaka i to w tej wersji silnikowej (diesla tez biorę pod uwagę ale ja nie dużo jeżdżę).
    Nie wiem, czy ktoś oglądał na tym forum ten samochód "na żywo" ale prezentuje się fajnie i jak na ten rocznik to wyjątkowo dobra cena. Trzeba by tylko sprawdzić czy wyjątkowa jest jedynie cena...

- - - Updated - - -

Ponadto przebieg jest fajnie niski (o ile oryginalny)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    Na wstępie napisze ze tez jestem zainteresowany w niedalekiej przyszłości kupnem AR159.
    W/w oferte obserwowałem już jakiś czas temu (juz chyba ponad 2mce jest to ogłoszenie) i tez mi się podoba ten egzemplarz, zważywszy że wolałbym właśnie benzyniaka i to w tej wersji silnikowej (diesla tez biorę pod uwagę ale ja nie dużo jeżdżę).
    Nie wiem, czy ktoś oglądał na tym forum ten samochód "na żywo" ale prezentuje się fajnie i jak na ten rocznik to wyjątkowo dobra cena. Trzeba by tylko sprawdzić czy wyjątkowa jest jedynie cena...

- - - Updated - - -

to lepszy jest benzyniak czy diesel? chodzi o mniejsza awaryjność głównie

ps.
    znalazłem takie 3 sztuki, jak uważacie warto sie zainteresować?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C30206499.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C31320375.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C31214234.html
    Ostatnio edytowane przez czapel ; 02-12-2013 o 18:48

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

Cytat Napisał strazakp Zobacz post

- - - Updated - - -

Niemiec płakał jak sprzedawał
    Ostatnio edytowane przez Kupujacy123 ; 02-12-2013 o 18:52

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał Kupujacy123 Zobacz post
    Niemiec płakał jak sprzedawał
    Słyszałem jeszcże "panie! tirowki to mi brawo biły jak do Polski wjeżdzalem"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ernest159
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    były 156 FL 1.9 JTD, 159 1.9 JTDm ,159 2.4 JTDm,159 2.4 210 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał monkahead Zobacz post
    Olej, jak będziesz musiał wyskoczyć z 60 tysi za auto, to bankowo będziesz się chciał dowiedzieć jak najwięcej. Ja tam widzę 2 różne kolory konsoli w tym czerwonym, żadne triki świetlne tego nie zmienią. Czekam na komentarz sprzedawcy.
    To jest ten sam kolor konsoli. Światło inaczej pada na dolną część konsoli i daje to taki efekt.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Olej555 Zobacz post
    "A jak teściową przewiozłem to się godzić chciała ....."

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Olej555 Zobacz post
    Hehehe, widze że chłopaki ze Szczecina takie samo poczucie humoru mają
    To aż boje się pomysleć co "mój" francuz robił jak sprzedawał...

A tak na marginesie to zanim się ruszy 4 litery na drugi koniec PL czy gdzieś w EU to warto poszukać firmy (wujek google podpowie), która wyśle na miejsce rzeczoznawcę i za 24 godz mamy pełny raport z oględzinami na kanale, pomiarem lakieru, jazdą próbną etc. i dziesiątkami zdjęć całego pojazdu. Po czymś takim mozna się realnie zastanawiać czy warto tracić czas i kasę na wycieczki krajoznawcze.
    Ostatnio edytowane przez Kupujacy123 ; 02-12-2013 o 20:07

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Cytat Napisał Kupujacy123 Zobacz post
    A tak na marginesie to zanim się ruszy 4 litery na drugi koniec PL czy gdzieś w EU to warto poszukać firmy (wujek google podpowie), która wyśle na miejsce rzeczoznawcę i za 24 godz mamy pełny raport z oględzinami na kanale, pomiarem lakieru, jazdą próbną etc. i dziesiątkami zdjęć całego pojazdu. Po czymś takim mozna się realnie zastanawiać czy warto tracić czas i kasę na wycieczki krajoznawcze.
    Taka właśnie firma (podobno są dobrzy)
    http://motoraporter.com/