Skontaktuj się z użytkownikiem komandos65
Posiada 2.5 TD (no to jest Was już dwóch na tym forum) więc może Ci coś konkretnego powiedzieć na temat eksploatacji.
Skontaktuj się z użytkownikiem komandos65
Posiada 2.5 TD (no to jest Was już dwóch na tym forum) więc może Ci coś konkretnego powiedzieć na temat eksploatacji.
jestem ciekaw jak to idzie przy tym silniku....może kolega nagra nam jakiś filmik i go tutaj wrzuci...???
Alfa Romeo 155 2.0 16v 150 km...
Ale tu nie ma czym się chwalić
Swoją drogą przepatrzyłem rysunki techniczne z manuali, eper i jeszcze jakieś inne strony i nie ma nic na temat termostatu do chodniczki oleju.
Znalazłem natomiast termostat gdzieś na dolocie chyba u mnie go nie ma przepatrzyłem dokładnie. Termostat cieczy chłodzącej faktycznie jest otwarty cały czas wszystkie przewody są ciepłe jednoczenieJutro zamówię nowy termostat przy okazji zmienię płyn na nowy
![]()
Wielkie dzięki za namiary na komandosa65 czekam na odzew z jego strony![]()
Ostatnio edytowane przez matt155 ; 02-12-2013 o 19:47
Zmieniłem termostat na nowy i nic się nie zmieniło wartości te samea odpowietrzyć ją na prawdę trzeba mieć cierpliwość długo schodzi zanim się wiatrak włączy
Co do przegrzewania myśle ze mojej to nie grozi
Wartości które otrzymałem są odpowiednimi dla diesla skoro oba termostaty działają poprawnie to nie ma obawy martwienia się o za niską temperaturę
![]()
Najlepsze odpowietrzenie jest podczas jazdy.
No teraz to juz odpowietrzonaważne, że wszystko jest sprawne z chłodzeniem
Sent from my RM-914_eu_poland_347 using Tapatalk
Ile Ci alfina i do jakich obrotów jest sens kręcić?
No nie wiem zazwyczaj nie przekraczam 4k wtedy najlepiej moim zdaniem się zbiera oczywiście jak jest przepalona, bo jak śmigam po mieście 5 dni bez butowania w trybie eko to potem muła łapie lekkiego i trzeba ją pokręcić trochę żeby tej sadzy wypluła i znów budzi się w niej moc![]()
Ja jak miałem 200 tdi to powyżej 3k już raczej zadyszki dostawał. Na dobrą sprawę to przy 2.5k ludzie na pobocze uciekali, bo taki hałas był
Ile pali wynalazek?
U mnie dopiero od 2k zaczyna się życieW lecie udało mi się zejść poniżej 6 teraz to tak 6,3-7,5 zależy jak długo grzeje sb tyłek na postoju
w trasie w okolicy 6 w okresie poniżej 0 stopni na zewnątrz
![]()