Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Okienko na czestotliwosci w opcji radio jest puste i ICS nie szuka fal

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie Okienko na czestotliwosci w opcji radio jest puste i ICS nie szuka fal

Witam,mam problem z ICS-em,okienko na fale radiowe jest puste i nie moge sluchac i znlalezc niczego w eterze.Parametry i wogole po za tym komputer dziala ale bez odbioru radyjka,bawic sie w jakies naprawy? Bo gdyby antena byla odlaczona to by chociarz fale pokazywalo i nic nie znajdowalo,tak mi sie wydaje.Jeszcze jedna sprawa,ktora moze miec zwiazek z radiem,wyglada to ze jakby glosniki byly odlaczone bo nie slysze rozmowcy w telefonie wlasnie na sprzecie a mnie slychac,macie jakies porady?Aha,no i puchy nie widzi a mam zalozona jakas alpine ze sterowaniem w kabinie.Autko latalo w Niemczech wiec nie watpie ze ten sprzet dzialal,ale kolezka ktory mial ja w Polsce twierdzi ze wszystko padlo po przelozeniu akumulatora,wpisalem kod i ruszyl tylko komputer i nikt tu w Koszalinie nie chce sie tym zajac.Dajcie namiary co tu poczac.......samo sie chyba nie rozlaczylo Pozdrawiam

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Albo padł moduł radia albo nie kontaktuje taśma między modułami.

Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie

- - - Updated - - -

ok,dzieki kolego,sprawdzimy to i mam nadzieje ze pomoze,pzdr.(swoja droga mialem zamiast do Sremu to do Strzelina pa Alfe gonic:-)od kiedy masz ja i jakiego koloru bo tamta miala byc srebrna:-)Ale i tak interesuje mnie wersja TB,rzadko cos dostac turbo chodliwego.(np.Piotrkow Trybunalski)

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nie słyszałem o TB w Strzelinie nigdy. Moja TB (dwa lata temu) blu odissea poszła do klubowicza. Obecna nie na sprzedaż

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Ostrów Mazowiecka
    Auto
    Była AR166 2.4 JTD 99r.

Domyślnie

Sprawdź też bezpiecznik z tyłu ICS-a
    --
    Elektronika samochodowa: dorabianie kluczy z immobilizerem, czyszczenie sterowników, adaptacje itp.

Użytkownik Znawca Avatar criss2007
    Mieszka w
    Nowa Sól / Zielona Góra / Kożuchów
    Auto
    Jest: Alfa 166 3.0 V6 24V Był: Alfa Gtv 2.0 T.S '96

Domyślnie

Cytat Napisał cytryn Zobacz post
    Sprawdź też bezpiecznik z tyłu ICS-a
    dokładnie. spalony powoduje brak radia

Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie

OK postaram sie zajzec,obejzalem juz na Tubie filmik jak dobrac sie do ICS"a Dam znac jak juz tam zajze,od razu poprawie wszystkie polaczenia na kablach,zreszta to bardzo mozliwe ze po podlaczeniu aku moglo cos tam zaiskrzyc,dzieki Panowie za podpowiedzi.A TB jest nie ze Strzelina tylko Piotrkowa Trybunalskiego,jak mialem po nia jechac gosciu poszedl do garazu i stwierdzil ze mu kable padly,musiala dluuuuugo tam stac hehehe

Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie

Niestety Panowie moj ICS za h...a nie chce sie wydostac na swiat,Wszystko poodkrecalem,blaszki poodginalem i siedzi jak przyklejony,HELP!!!!!

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Masz przecież przyklejony filmik jak go wciągnąć i masę opisów. To w czym problem? Gdzie trzyma? Trafiasz w ogóle w zaczepy?

Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie

No wlasnie.....gdzie trzymiepowiem Ci ze widzialem na tubie jakis wloski filmik i na nim sie wzorowalem,tam ICS sam wyjezdza razem z obudowa.U mnie plastik u dolu odchodzi i czym wyzej tym wiekszy opor stawia az do gornej ramki.ale wiem ze latwo peka i wszystko razem pieknie powinno wyjsc.Odgialem lekko obudowe idostalem sie do blaszek u dolu dokujacych cala metalowa ramke.Dol delikatnie wychodzi na jakis cm. ale wlasnie im wyzej tym mocniej siedziNa tym filmiku wyglada ze koles lapie od dolu i pociaga i bam....ICS jedzie do przodu,chyba ze ja cos nie tak robie.Srubki odkrecone a zestaw siedzi,wogole dostrzegam w glebi jakies porcje czarnego sylikonu i jakas blaszka nim przyklejona,dodam ze bylo na bank grzebane bo mam puche Alpiny,a to chyba nie oryginal?Zreszta radio jej nie widzi,moze to bys byc tez przez bezpiecznik?To ten filmik

http://www.youtube.com/watch?v=IOguHeF_xec