Witam. Mimo faktu, że tematów o samopoziomowaniu świateł jest na forum całkiem sporo, nie znalazłem podobnego do mojego. Otóż mój egzemplarz alfy 156 posiadał fabrycznie światła ksenonowe. Jednak jeszcze we Włoszech ktoś te światła zwyczajnie wymontował i zainstalował zwykłe. Poprzedni właściciel, pierwszy w Polsce zmienił dodatkowo lampy na produkt firmy TYC? z czarnymi wkładami. Alfa nie posiada w środku suwaka do zmiany pozycji świateł, a więc powinna mieć samopoziomowanie. Ostatnio robiłem przegląd i panowie ze stacji diagnostycznej stwierdzili, że światła źle świecą i nie mogą ich ustawić, nie wiedzieli po prostu jak, ale mimo tego podbili przegląd. I tutaj pojawia się moje pytanie,czy możliwe jest aby po wyjęciu ksenonów samopoziomowanie dalej działało? Czy jeżeli wyjmie się ksenon, trzeba wyjąc także silniczki autopoziomowania i urządzenia te nie mogą działać osobno (silniczek-ksenon)? Na forum czytałem, że po odpaleniu światła powinny wykonać jakiś ruch, choć nie zawsze. Ja jednak u siebie tego nie zauważam, ale światła świecą normalnie i nie oślepiają innych. Z góry dziękuję za pomoc.