Osiowanie proxy masz już dostępne w MESie, lub na Egzaminerze, jeżeli jesteś biznesmenem ;-) i masz tą zabawkę w garażu.
To, że komunikuje się z centralką wcale nie znaczy, że jest ona sprawna - mogą być uszkodzone po prostu niektóre obwody.
Odradzam zakup używki - prawdopodobieństwo trafienia na sprawną jest niskie - większość pochodzi z totalnie rozp... aut - jeżeli przy zderzeniu dostała wiązka (zwarcie do masy), to raczej słabo to widzę. Wszyscy oczywiście piszą, że cud-miód, a g... wiedzą, co sprzedają. Później oczywiście idą w zaparte. Chyba, że masz szrot w pobliżu, to podjeżdżasz podmieniasz na miejscu i obserwujesz efekty.
Najlepiej, gdybyś znalazł zioma, który pozwoli Ci podmienić swoją.
Ale... ~90% przypadków związanych jest z kablami i stykami. Wiem, że to żmudne, ale musisz po prostu po kolei je przedzwaniać. Miernik za 2 dyszki i naprzód.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
wyjąłem czujnik i wyczyściłem styki niestety nie pomogło szukamy dalej
- - - Updated - - -
wyjąłem czujnik i wyczyściłem styki niestety nie pomogło szukamy dalej
może trzeba iść w kierunku C1115 ABS Power Relay Output Short Circuit To Battery (zwarcie przekaźnika do +) to jest jakaś pierdoła. Mi zimą brakło prądu na pompie paliwa,kluczyk na on zapłon działał a pompa nie pompowała. Auto poszło do mech... i zrobił obejście i od tej pory mam ten błąd. Wywaliłem obejście i podłączyłem jak fabryka przykazała,pompa działa a VDC dalej błąd. W łodzi mam dobrego speca od BMW ma sałatkę zamiast mózgu,świetny elektromechanik może zerknie na alfę i powie co jest pięć oby miał czym się podpiąć ale dopiero po świętach mogę tam podjechać. Bo wywaliłem w tym mc.. 3500zł na autko a jeszcze prezenty trzeba kupić hehe. Wydaje mi się,że czujnik jest dobry i błąd leży gdzie indziej.Może kostki przy bezpiecznikach w kabinie,zaśniedziało połączenie i gubi sygnał.Albo masa tylko która jest od czujnika VDC.
Panowie, dziś taka sytuacja: odpalam samochód rano, temp. - 1. Odpala bardzo ładnie, bez kręcenia (znikł zimą problem, który miałem wcześniej - łupnięcia przy odpalaniu na zimnym). Wyszedłem z samochodu oskrobać szyby. Wsiadam po kilku minutach, wyjeżdżam tyłem - samochód był lekko zakopany i zgasł. Mignął komunikat: Insufficient coś tam coś tam... Odpaliłem ponownie i nagle migają kontrolki ABS VDC i hamulca i komunikat: ABS/VDC/Hill Holder Unavailable, hamulec ręczny lata jakby była zerwana linka. Przejechałem ostrożnie do sklepu. Wszystko się pali. Wracając kilka razy przyhamowałem ostro z małej prędkości, żeby zobaczyć, jak się zachowa auto (w miarę ok). I w pewnym momencie wszystko wróciło do normy - kontrolki przestały się palić, ręczny znów trzyma jak trzeba.
Czy mam się bać, że to coś poważnego, czy raczej to nagłe zgaszenie silnika na początku wywołało komunikat o słabym ciśnieniu oleju i dlatego komputer na chwilę zwariował? Na dodatek w czwartek mam dłuższy wyjazd i to w miejsce, gdzie raczej trudno będzie o pomoc...
Czyżby akumulator dogorywał?