Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Alfa 156 2.4 JTD Wibracje w kabinie

Użytkownik Rowerzysta Avatar maarkuss
    Mieszka w
    Kraków - Glasgow
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8 MPI

Domyślnie

Poduszki wymieniane były, wszystkie 4, problem wibracji prawie dzisiaj rozwiązałem, okazało się że to chodzi o nie równą prace silnika, tydzień temu robiłem próbe przelewową wtrysków, i okazało się że wszystkie leją mechanik stwierdził że wszystkie do wymiany lub do regeneracji po próbie wszystkie miały ponad 3.5, mechanik stwierdził że dopuszczalna jest 2.0, ogulnie można stwierdzić że wszystkie miały tak prawie po równo, inny mechanik stwierdził, że jeżeli wszystkie lały prawie po równo, to nie jest wina wtrysków, ale czegoś innego, np. pompy paliwowej, czujnika, ciśnienia, dzisiaj zrobiłem mały test ( wiem że nie powinno się tak robić ) na zapalonym silniku, po kolei zaczołem wypinać każdą wtyczkę od wtryskiwaczy i wpinać, ( nie wszystkie na raz ale po kolei) okazało się że wszystkie 4 łapały, oprócz 1szego, mogłem go wypinać, wpinać , silnik działał tak samo, nie wiem czy tak ma być, ale mnie to zadziwiło, oczywiście wywaliło mi Check Engine, po tym całym teście, ale usunołem go swoimi sposobami , po tym teście zauważyłem że wibracji prawie wogule nie ma, czyli coś z napięciem jest nie tak, jade w sobote do mechanika to się okaże wszystko, pozdro, i dzięki za posty !!!
    Ostatnio edytowane przez maarkuss ; 04-12-2013 o 22:15

Sponsor Romeo Avatar arekgr
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    AR 156 2.4JTD 2004r

Domyślnie

Heh, metoda na hardkora jakaś, ale jak skuteczna - to ok Weź kup szpreja do styków elektrycznych, wyfukaj i może faktycznie problem zniknie.
    Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
    Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
    Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
    www.a-moto.pl

Użytkownik Rowerzysta Avatar maarkuss
    Mieszka w
    Kraków - Glasgow
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8 MPI

Domyślnie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał arekgr Zobacz post
    Heh, metoda na hardkora jakaś, ale jak skuteczna - to ok Weź kup szpreja do styków elektrycznych, wyfukaj i może faktycznie problem zniknie.
    Oj nie, to chodzi o coś innego po tym teście okazało się że pierwszy wtrysk nie reagował wogóle (ten koło rozrządu) cały wtrysk jest do wymiany, okazało się że jak nie łapie, to coś jest nie tak z główką wtrysku, tam gdzie wchodzi przewód, a tego nie da się wymienić, trzeba cały wtrysk wymieniać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

No to w twoim przypadku to nie są typowe wibracje a nierówna praca silnika i jego szarpanie, pamiętam jak przy zamianie wtryskiwaczy zapomniałem podpiąć jedną wtyczkę to mi szarpało silnikiem i nie równo chodził, po wpięciu wtyczki wróciło do normy.