Poduszki wymieniane były, wszystkie 4, problem wibracji prawie dzisiaj rozwiązałem, okazało się że to chodzi o nie równą prace silnika, tydzień temu robiłem próbe przelewową wtrysków, i okazało się że wszystkie lejąmechanik stwierdził że wszystkie do wymiany lub do regeneracji
po próbie wszystkie miały ponad 3.5, mechanik stwierdził że dopuszczalna jest 2.0, ogulnie można stwierdzić że wszystkie miały tak prawie po równo, inny mechanik stwierdził, że jeżeli wszystkie lały prawie po równo, to nie jest wina wtrysków, ale czegoś innego, np. pompy paliwowej, czujnika, ciśnienia, dzisiaj zrobiłem mały test ( wiem że nie powinno się tak robić
) na zapalonym silniku, po kolei zaczołem wypinać każdą wtyczkę od wtryskiwaczy i wpinać, ( nie wszystkie na raz ale po kolei) okazało się że wszystkie 4 łapały, oprócz 1szego, mogłem go wypinać, wpinać , silnik działał tak samo, nie wiem czy tak ma być, ale mnie to zadziwiło, oczywiście wywaliło mi Check Engine, po tym całym teście, ale usunołem go swoimi sposobami
, po tym teście zauważyłem że wibracji prawie wogule nie ma, czyli coś z napięciem jest nie tak, jade w sobote do mechanika to się okaże wszystko, pozdro, i dzięki za posty !!!