Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Coś już było o tej AR w tym dziale, świetnie wyposażony egzemplarz z jednym z najlepszych silników w 159,przebieg raczej prawdziwy (raczej ).Na pewno furka godna zainteresowania,jeśli na masz kasę na twoim miejscu zadzwoniłbym i wypytał co i jak
    Ale co to jest: "Reflektory przednie z ciemnym wykończeniem" , "System Alfa DNA" (chyba pomyłka z Mito i Giulietta) oraz "Wyświetlacz multifunkcyjny Matrix z komputerm podróżnym" (znaczy ma tablet czy laptopa miedzy zeragami)?
    A tak generalnie to fajna jest ta ciemna podsufitka i słupki.

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

@Pucek-159: Jak będziesz dzwonił do komisu to spytaj czy tam czasem Check-Engine się nie pali... Bo zdjęcia były "sprytnie robione" - tzn. auto ma koła niemal na wprost co usprawiedliwia lekkie przekręcenie koła kierownicy, ale na zdjęciu, gdzie aparat skierowany był na nawigację, kierownica jest już ustawiona inaczej - tak, aby nie było widać cyferblatu (tylko na tym jednym zdjęciu koło kierownicy ma takie ustawienie). Zobacz pozostałe zdjęcia - wszystkie są tak zrobione, aby nie było widać cyferblatu, a tym samym kontrolek (na fotce robionej "z drzwi kierowcy" kontrolki zasłania kolumna kierownicy).
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Dobra,w takim razie ja nic nie mówiłem

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Przepraszam, na szybko pisałem przed wyjściem z biura Chodziło mi o usera musieq.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Użytkownik Embrion
    Auto
    Golf IV 1.9 tdi 130km

Domyślnie

Zorientowałem się, że to do mnie było Ośmieliłem się zadzwonić do komisu, jegomość po drugiej stronie był z tego powodu bardzo niezadowolony. Żadne kontrolki sygnalizujące jakiekolwiek błędy się nie palą. Samochód sprowadzony, po polskich drogach jeszcze nie jeździł, więc jest w perfekcyjnym stanie. Pan może mi podesłać zdjęcie zegarów jak mam takie życzenie. Podobno już ktoś jedzie z Warszawy oglądać auto, więc w razie czego mogę nie zdążyć. Ja mogę podjechać dopiero w przyszłym tygodniu, więc nie będę się zbytnio nastawiał...

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Cuoreventi jest fachurą ze Szczecina, ktory nadodatek ma JTSa. Co prawda na bazie 2.0, ale jednak. Tanio ni będzie, ale na pewno zrobi to lepiej niż ASO.
    Kolega Cuoreventi to odpowiedni kontakt w tej materii.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mucieq Zobacz post
    Witam,
    jestem tu nowy, więc na wstępie proszę o wyrozumiałość. Zaanonsowałem się już w dziale powitań, ale to ten temat skłonił mnie do rejestracji na forum, które śledzę z ciekawością od jakiegoś czasu.
    Przymierzam się do zakupu 159-ki i potrzebuję pomocy. Co sądzicie o takiej propozycji: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-170...C31550391.html

Będę wdzięczny za wszelkie (niekoniecznie związane z tym konkretnym ogłoszeniem) porady, zarówno te konstruktywnie krytyczne jak i pozytywne.
    Brakuje zaślepki AR na prawym przednim kole. Trzeba by było dokładnie sprawdzić wyposażenie wynikające z informacji VIN z faktycznie posiadanym przez auto. Nawigacja nie ma pokrętła w prawej górnej części i brakuje mi karty SD ... ale to może wynikać z jakości zdjęć. Nawigacja winna wyglądać tak jak na tych zdjęciach http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...k_project.html. Wpisy do książki serwisowej wzbudzają mój niepokój ... wszystkie jednym charakterem i jednym długopisem.
    Niewątpliwie zdjęcia są "sprytnie robione" by nie było widać przebiegu i kontrolek ... jakby przed "korektą" było.

Mam podobną AR X8 i pomogę Ci z wszelkimi pytaniami ale myślę że najlepszy byłby kolega Cuoreventi z naszego forum do oględzin auta na miejscu.
    Ostatnio edytowane przez por.Jaszczuk ; 11-12-2013 o 15:40

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Komisy na Kolumba w Szczecinie są owiane raczej nieciekawą sławą. Tą AR widziałem już jakiś czas temu "na żywo" i wyglądała nie najgorzej, chociaż miała kilka mankamentów (jak pamiętam). I też przewijała się na forum wśród userów chętnych do zakupu, a jednak cały czas stoi gdzie stała. Także polecam na spokojnie ją oglądać, bo skoro to taka perełka wg pana komisanta, to dawno powinno już jej tam nie być.

PS. W Szczecinie jest kilka miejsc gdzie można sprawdzić AR przed zakupem (ASO na Białowieskiej, Mogza na Wrocławskiej). Jednak najbliższe - niekoniecznie najlepsze - jest jakieś 900 metrów od komisu (na Chmielewskiego 23).
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Użytkownik Ogier Avatar CubeLite
    Mieszka w
    Belgia
    Auto
    Volvo V90

Domyślnie

Cytat Napisał czapel Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C31557139.html

a ta panowie??
    Niech ci pokaże ten niby Car Pass i pieczątki gdzie była serwisowana.Dziwne że na belgijskich blachach a nie na zjazdówkach.Blachy w Belgii "idą" razem z właścicielem a nie z pojazdem.Poproś o VIN.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał mucieq Zobacz post
    Zorientowałem się, że to do mnie było Ośmieliłem się zadzwonić do komisu, jegomość po drugiej stronie był z tego powodu bardzo niezadowolony. Żadne kontrolki sygnalizujące jakiekolwiek błędy się nie palą. Samochód sprowadzony, po polskich drogach jeszcze nie jeździł, więc jest w perfekcyjnym stanie. Pan może mi podesłać zdjęcie zegarów jak mam takie życzenie. Podobno już ktoś jedzie z Warszawy oglądać auto, więc w razie czego mogę nie zdążyć. Ja mogę podjechać dopiero w przyszłym tygodniu, więc nie będę się zbytnio nastawiał...
    Sure dude, stara gadka handlarzy. Z tego co kojarze to auto już trochę wisi a jakos średnio mi się widzi przejzadzke z Wawy do Szczecina, Radom czy Gniezno jest bliżej