Kondycja silnika to podstawa przy virusie. Dlatego w każdym przypadku typowa indywidualka.
Kondycja silnika to podstawa przy virusie. Dlatego w każdym przypadku typowa indywidualka.
Dokładnie tak jak pisze Veet. Przed podjęciem jakichkolwiek działań auto przechodzi przez diagnostykę. Jeśli jest wszystko ok gadamy o nowym sofcie, jeśli coś będzie nie tak zapraszam po doprowadzeniu auta do ładu.
Jestem zainteresowany wyłączeniem EGR - AR 166 JTDm 20V proszę o szczegóły.
Witam,
Jako że jestem pierwszy z forum, który zdecydował się na usługi moby85 postanowiłem napisać kilka słów.
Zmiana softu odbywała się w Alfie 145 JTD 105 KM i muszę przyznać jestem strasznie zadowolony z operacji. Marcin przygotował dwa softy : mocniejszy i słabszy( w razie gdyby auto dymiło i działo się coś niepożądanego ). Na razie wykresu z hamowni nie ma, bo był problem ze znalezieniem terminu, a ja już byłem niecierpliwy i nie chciałem czekać do stycznia. Jak w nowym roku zrobi się trochę luźniej na hamowni, wrzucamy serie - hamujemy, potem zmodyfikowany soft i znów pomiar. Liczymy na przyrost rzędu 20-25 KM i może ok 40-45 Nm. Na pewno podzielę się z Wami wynikami. Ale już czuję znaczną różnicę a program jest zrobiony na bezpiecznym poziomie. Nie ma żadnego dymienia, auto jest bardziej elastyczne, szybciej się zbiera, nie ma takiej turbo dziury od samego dołu. ( Marcin po wizycie u Ciebie musiałem zahaczyć o kawałek autostrady i potestować - jest OGIEŃ)
Także polecam usługi Marcina, wszystkim niezdecydowanym albo wahającym się jeszcze. Muszę przyznać, że na prawdę profesjonalna robota, za niewygórowaną cenę. Jestem bardzo zadowolony, że się zdecydowałem. POLECAM
pozdrawiam
Michał
P.S.
Dodam, że nie mam żadnych profitów z tytułu polecania usług kolegi![]()
soft robiony bez hamowni był?
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Tak. Nie hamowalismy go jeszcze. zresztą soft modyfikuje się nie na hamowni a na komputerze, a hamownia jest do sprawdzenia tego co wyszło. Po ocenie logów i moim przekonaniu że auto jest bliskie albo idealnie równe serii, zdecydowałem się zhamowac go później, jak dogadamy się z terminami.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
1990mb ciesze się, że jest zadowolony. Auto osiągnęło optymalne parametry po paru testach ( wszystko musiało się dostroić na nowo).
Co do przyrostu to myślę, że spokojnie możemy celować w +25KM. Wiadomo im mniejsza moc wyjściowa tym mniejszy przyrost, ale myślę, że w porównaniu do serii jest znacząca poprawa ( o czym sam piszesz).
Jeśli chodzi o hamownie to dużo ludzi myśli, że bez hamowania nie można poprawnie zestroić softu na nowo. Hamownia jest tylko i wyłącznie narzędziem pomiarowym a nie diagnostycznym. W celu oceny sprawności auta robi się logi. Hamownia pokaże tylko i wyłącznie czarno na białym przyrost o XX KM i XX NM.
Cena taka nie inna, bo nie muszę płacić za warsztat i robić mega otoczki żeby tak jak inni kasować ponad 1000PLN.
Każdy ma prawo wyboru...rynek jest duży
Jak ktoś jest zainteresowany MODEM w swoim aucie służę pomocą.
PZDR
Jeszcze Ktoś chętny?
Wybaczcie, ale hamownia do połowy stycznia niestety... BRAK TERMINÓW...