Kolega sie chyba zagalopowal, bo nie bloki, a głowice - 2.0TDi i 1.4TSi.
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Kolega sie chyba zagalopowal, bo nie bloki, a głowice - 2.0TDi i 1.4TSi.
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Ktoś się średnio popisał, bo miejsca przydzielone w odwrotnej kolejności (1. powinno być na 10.).
No i drugie pytanie co nazywamy tutaj usterką? Bo w jednym aucie może być to pizdnięta turbina i koszt 3k zł, a w drugim przepalona żarówka postojowa za 5 zł. Tutaj usterka i tutaj usterka.
Pomijam fakt przebiegu po 11 tys rocznie w 147Nawet ubezpieczalnie zakładają 30 tys km rocznie jako standard. No ale skoro w Polsce mamy więcej M-Powerek niż opuściło fabrykę to nie ma co się dziwić
Najlepsze jest jednak to:
http://moto.onet.pl/raporty/najbardz...tuv-2014/rgddp
http://moto.onet.pl/raporty/najmniej...0-tys-km/9h4rb
Mogliby się zdecydować.
Cytując artykuł:
"Specjaliści niemieckiego TUV opracowali ranking niezawodności, oparty na liczbie usterek zagrażających bezpieczeństwu drogowemu, wykrytych podczas przeglądu."
Czyli jeżeli mam grata i robię go przez 12 miesięcy w roku, bo ciągle się w nim coś psuje (co zagraża bezpieczeństwu drogowemu - cokolwiek by to nie znaczyło), a na przegląd jedzie sprawny to liczba usterek będzie 0 i będzie to najbardziej niezawodne auto galaktyki
No i co zagraża bezpieczeństwu drogowemu w pojeździe mechanicznym? Moim zdaniem wszystko. Chociaż zatarty silnik nie zagraża bezpieczeństwu drogowemu, bo takie auto nie pojedzie (na przegląd również)Ale kto by się takimi "usterkami" przejmował.
Ja jak widze już sam tytuł takiego artykułu/rankingu to bez zastanowienia go uruchamiam żeby sobie popatrzeć na jakieś foto AlfyA czy to ma coś wspólnego z rzeczywistością nie wiem, póki co nie doświadczam tego na własnej skórze.
Panowie dajcie na luz. Raport TUV nie jest tak wiarygodny jak niektórzy na forum to sugerują. Auta które są na pierwszym miejscu jako najbardziej niezawodne np. Porsche 911 które podobno się nie psuje, a sam 4letnie 996 wiozłem do Warszawy bo padł motor nie są takie cacy jak w raporcie. Porsche ma problem z sinikami chłodzonymi cieczą ,a według raportu nie ma takiego problemu. Dlaczego tak jest. Czy 996 z padniętym silnikiem pojedzie na TUV?? Tak samo mercedes 180 i 200 Kompressor. Zobaczcie sobie na mobile ile jest Sportcoupe z padniętymi silnikami. Więcej niż Passatów B6a mimo to w rankingu niezawodności są na wysokim miejscu. Auta Włoskie i Francuskie są na takich pozycjach ze względu na ich drobne niedomagania jak stająca linka ręcznego, spalony bezpiecznik czy żarówka. To tylko przykłady jakich wiele. VW Sharan też ma wiele takich pierdół i dlatego tam jest.
No wszystko co napisałeś to prawda, ale przekręconych panewek w alfach też nikt nie brał raczej pod uwagę w tym zestawieniu![]()
Bardzo możliwe. Ciekawe tylko czy ta seria ciągnęła się przez kilkanaście lat![]()