nie zawracałbym nikomu tu głowy jeżeli znalazłbym jakąś wolną wtyczke gdzie mógłbym ją wpiąć zwłaszcza że wszystkie inne mają inny kształt, wiec pomylić się nie mogłem, przynajmniej tak mi się wydaje...
nie zawracałbym nikomu tu głowy jeżeli znalazłbym jakąś wolną wtyczke gdzie mógłbym ją wpiąć zwłaszcza że wszystkie inne mają inny kształt, wiec pomylić się nie mogłem, przynajmniej tak mi się wydaje...
A więc tak. Pod fotelem są potrzebne wtyczki:
- czarna z grubymi kablami dwa piny (duże wsuwki) - zasilanie napędów
- biała czteropinowa (obsadzona tylko trzema kablami) do ogrzewania siedzenia. Dwa to zasilanie a trzeci to do podświetlenia przycisku.
- szeroka duża z żółtym kablem wiadomo do poduszek.
- po stronie kierowcy jeszcze jest jedna do czujnika pasów.
TO tyle. Taka wtyczka jaką sfotografowałeś to ja mam do zasilenia przycisku pamięci fotela. Po prostu żeby te przyciski się podświetlały to musi być pociągnięty przewód z wtyczki od podgrzewania. Tam jest kabelek po którym idzie podświetlenie. Czyli wiązka fotela z pamięcią ma takie odejście żeby wpiąć w nie wtyczkę z pamięci. Nie wpina się tego w podłogę. To połączenie między wiązkami. Złącze jest właśnie identyczne jak na zdjęciach. Tylko że...... u mnie ma obsadzony tylko jeden pin z dwóch. I kabel jest w czarnej osłonce a nie w białej.
Więc sprawdźcie u siebie czy ten kabel wchodzi w wiązkę od podgrzewania.
- - - Updated - - -
Aha, a czasem taka wtyczka nie łączy maty siedziska z matą oparcia? Nie mogę sprawdzić bo nie mogę znaleźć u siebie tego połączenia. W sumie nie pamiętam czy takie jest![]()
Dzięki wielkie za pomoc, jutro po szychcie zaatakuje na garaż i sprawdzę![]()